Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Οι άνθρωποι των τεχνών και του θεάματος της Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν δράση

Thestival


Οι άνθρωποι των τεχνών και του θεάματος της Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν δράση
Άνθρωποι του Πολιτισμού, της Τέχνης και του θεάματος από τη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνουν δράση και προσπαθούν μέσα από συλλογική προσπάθεια να αντισταθούν στις συνέπειες της κρίσης…
«Είμαστε οι εργαζόμενοι που, από τους πρώτους, βιώσαμε την κρίση του καπιταλισμού, πολύ πριν μάθουμε τι θα πει spread, ΔΝΤ, μεσοπρόθεσμο και όσα δεινά επέφεραν όλα αυτά στα μεσαία και κατώτερα στρώματα της κοινωνίας. Είδαμε τα μεροκάματά μας να μειώνονται, ή, στην καλύτερη περίπτωση, να μένουν ίδια, εδώ και 10-15 χρόνια (γεγονός που μεταφράζεται επίσης σε αισχρή μείωση, αν υπολογίσει κανείς την αύξηση του κόστους ζωής όλα αυτά τα χρόνια). Την επισφάλεια να γίνεται καθημερινό άγχος και τον εκβιασμό της ανεργίας να μας αναγκάζει να δεχόμαστε αυτήν την κατάσταση», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Προτείνουμε μια συνάντηση των ανθρώπων του Πολιτισμού, για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και εμπειριών, και προτείνουμε ως θέματα για συζήτηση:
Την δημιουργία μιας συλλογικότητας αγώνα και δημιουργικής έκφρασης, η οποία μπορεί να αποτελέσει αργότερα σωματείο (χωρίς να αποκλείεται η δημιουργία επι μέρους κλαδικών ομάδων, οι οποίες θα ενώνονται σε αυτό), διασφαλίζοντας ότι αυτό δεν θα γίνει πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων και καπελώματος, αλλά θα παραμείνει μια αμεσοδημοκρατική κοινότητα αγώνα και καλλιτεχνικής ζύμωσης.
Απώτερος στόχος, η δημιουργία κολεκτίβας – μουσικοθεατρικής σκηνής και κινηματογράφου, ή και άλλων κολεκτίβων-σχολών αν αυτό κριθεί αναγκαίο, όπου κανένα αφεντικό δεν θα κερδίζει υπεραξία από την εργασία μας, όπου ο καθένας θα έχει το δικαίωμα στην ψυχαγωγία με μικρό κόστος, όπου εμείς μέσα από τις συνελεύσεις μας θα ορίζουμε το περιεχόμενο και την στόχευση του θεάματος και ο καθένας θα έχει λόγο και δικαίωμα στην εργασία.
Να δημιουργήσουμε έναν χώρο, ο οποίος μέσα από τον τρόπο λήψης των αποφάσεων, αλλά και από το περιεχόμενο των εκδηλώσεών του, θα αντικατοπτρίζει την κοινωνία και την ζωή που ονειρευόμαστε».

Οι άνθρωποι της Τέχνης καλούν τους συναδέλφους τους σήμερα, Σάββατο, στις 18.00, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου όλοι μαζί να συζητήσουν και να αναλάβουν δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου