Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΟΧΙ στα GREEKLISH. Γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

www.causes.com
Δεν υποτιμούμε τη γλώσσα μας.

 

ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ;

Posted by Θόδωρος Καλαμπούκας 15 Ιουλίου 2011 στις 4:30 π.μ.
Σκεφτείτε φίλοι,
Νομίζετε ότι είναι συμπτωματική η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας;
Νομίζετε ότι τυχαία βομβαρδίζεται καθημερινά η γλωσσική μας αίσθηση;
Γιατί ο ΑΝΤ1 μεταδίδει από το πρωί ως το βράδυ τούρκικες σειρές;
Γιατί ο SKY παρουσίασε σειρά "ντοκιμαντέρ" για την ελληνική επανάσταση, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι "στα πρώτα 150 χρόνια της Οθωμανικής επικράτησης οι Έλληνες βίωσαν μια άνευ προηγουμένου οικονομική ευμάρεια...";
Γιατί ο ΑΛΦΑ μεταδίδει μαθήματα τουρκικής γλώσσας;
Γιατί ο ΓΑΠ παρέδωσε για δεύτερη φορά το υπουργείο παιδείας στη Διαμαντοπούλου, που όπως γνωρίζετε είχε στο παρελθόν προτείνει να θεσπίσουμε την αγγλική γλώσσα ως επίσημη γλώσσα της χώρας;
Γιατί η Διαμαντοπούλου τοποθέτησε με την πρώτη εγκατάστασή της στο υπουργείο παιδείας τη Θάλεια Δραγώνα, που επίσημα δήλωσε ότι η ελληνική επανάσταση δεν έπρεπε να γίνει, για να επωφεληθούν οι κάτοικοι αυτού του τόπου (όχι οι Έλληνες, παρακαλώ!!!) από τον τουρκικό πολιτισμό, που είναι ...ανώτερος του ελληνικού;
Γιατί η Δραγώνα προσπάθησε να αποτάξει από την υπηρεσία τη Χαρά Νικοπούλου, που αρνιόταν να κάνει μάθημα τουρκικών στα παιδιά των Πομάκων;
Γιατί κάποιες εφημερίδες κάνουν πανελλήνια έρευνα, με θέμα την πιθανότητα να ζήσουν οι Έλληνες μαζί με Τούρκους; (Εννοείται βέβαια ότι οι Τούρκοι προβλέπεται να έρθουν στην Ελλάδα και δε θα πάνε οι Έλληνες στις χαμένες πατρίδες!!!)...
Γιατί προσπάθησαν τόσο (Παπανδρέου, Μπακογιάννη, ΣΥΡΙΖΑ και οικολόγοι) να πείσουν τον ελληνισμό να δεχτεί το "σχέδιο" Ανάν για την Κύπρο, που θα γινόταν η ταφόπλακα του ελληνισμού στη μεγαλόνησο);

Γιατί; Γιατί; Γιατί; Ατέλειωτα γιατί!!!
Βάλθηκαν να ξεριζώσουν την ελληνική γλωσσική αίσθηση!..
Όλα ξεκίνησαν με τα greeklish, που στις μέρες μας έλαβαν τη μορφή γλωσσικής πανδημίας!
Ελάτε στις τάξεις μας! Αγωνιστείτε μαζί μας να μην περάσουν τα σχέδια των επίβουλων ξένων και των Ελλήνων συνεργών τους - προδοτών.
Και μόνο η συμμετοχή σας στην προσπάθεια περιστολής των greeklish αποτελεί πράξη αντίστασης, σεβασμού στις ελληνικές αξίες και στη γλώσσα των προγόνων μας.
Τώρα πια είμαστε πολλοί. Ξεπεράσαμε τις εικοσιτέσσερις χιλιάδες (σ' αυτή τη σελίδα). Είμαστε ολόκληρος στρατός και λέμε ΟΧΙ.
Το θέμα δεν είναι απλά κομματικό, ούτε απλά πολιτικό!
Είναι θέμα της ελληνικής μας αυτοσυνειδησίας!
Ελάτε, γίνετε μέλη αυτής της σελίδας! Προτείνετέ την και σε άλλους!
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!


Άσχετα αν συμφωνούμε πλήρως με το κείμενο  ή όχι είναι απαράδεκτο να απαρνιόμαστε μια γλώσσα χιλιάδων ετών που ζυμώθηκε για να εκφράζει τα τα ενδότερά μας. Με καμία άλλη γλώσσα δεν θα μπορέσουμε να εκφράσουμε επακριβώς αυτό που αισθανόμαστε. Και με καμία άλλη γλώσσα δεν θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα δίκια μας - αν αρνηθούμε τον τρόπο έκφρασής μας άρα και την ιστορία μας πως θα διεκδικήσουμε την θέση μας στον κόσμο και ότι  μας ανήκει; Με ποια λογική απαρνιόμαστε την μόνη γλώσσα που αναγνωρίζουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα πλήκτρα των οποίων την κατακρεουργούμε;



Διανομή φρούτων στα σχολεία... με κλειστά σχολεία!

Για όποιον νομίζει ότι τα νέα είναι μπαγιάτικα....η επόμενη σχολική χρονιά έρχεται

Διανομή φρούτων στα σχολεία... με κλειστά σχολεία! Εκτύπωση E-mail
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Τρίτη, 31 Μάιος 2011 07:30
30-05-2011-1Φάρσα ή μεγάλη  γκάφα; Για δεύτερη χρονιά φέτος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αποφασίζει να εφαρμόσει το κοινοτικό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής φρούτων στα σχολεία. Υπάρχει όμως μια...  λεπτομέρεια: Οι υπουργικές αποφάσεις πάρθηκαν και τις δύο φορές λίγο πριν τη λήξη της σχολικής περιόδου με αποτέλεσμα να είναι ανεφάρμοστες, αφού τα σχολεία κλείνουν! Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου υπογράφηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Κουτσούκο η υπουργική απόφαση με θέμα  «Κατακύρωση αποτελέσματος στο διαγωνισμό για την ανάδειξη φορέα εκτέλεσης του σχεδίου προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία για το σχολικό έτος 2010-2011». Με… μεγάλη σοβαρότητα μάλιστα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υπογράφει σε κείμενο (με ημερομηνία Μαΐου 2011) την κατακύρωση του έργου δωρεάν διανομής φρούτων στα σχολεία για το σχολικό έτος που τώρα τελειώνει,  αναφέροντας ότι εγκρίνει τα εξής:
«1. Την αποδοχή των υποβληθέντων δικαιολογητικών της εταιρείας «ΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕΤ».
2. Την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για την ανάδειξη φορέα εκτέλεσης του σχεδίου προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία για το σχολικό έτος 2010-2011 στην εταιρεία «ΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕΤ», σε συνεργασία με την «ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ».
3. Στην εταιρεία «ΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕΤ» να αποσταλεί αντίγραφο της παρούσας απόφασης και να ειδοποιηθεί από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης , σύμφωνα τους όρους και τις προϋποθέσεις της υπ΄ αριθμ. 136433/24.02.2011 διακήρυξης».
30-05-2011-11Να σημειωθεί ότι αν πάρουμε τα πράγματα εντελώς πρακτικά, χρειαζόταν τουλάχιστον δύο εβδομάδες μόνο για να υπογραφεί η σύμβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον ανάδοχο…. Δηλαδή οι συμβάσεις θα… εφαρμόζονταν το κατακαλόκαιρο!
Κάπως έτσι το κράτος είχε λειτουργήσει και πέρσι. Δεν είχε προλάβει μέχρι το τέλος της χρονιάς να κατακυρώσει το διαγωνισμό. Απλώς είχε εκδώσει την υπουργική απόφαση για τους όρους της δωρεάν διανομής των φρούτων στα δημοτικά σχολεία.
Αυτονόητο είναι ότι οι εξελίξεις έχουν δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των επιχειρηματιών του κλάδου, με τον επιστημονικό συνεργάτη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Γιώργο Πολυχρονάκη να αναφέρεται με την πλέον επικριτική διάθεση στα… κατορθώματα του Υπουργείου.
Σημαντικό πρόγραμμα για τα παιδιά
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα της Ε.Ε. που έχει στόχο από τη μία να αμβλύνει το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας εισάγοντας υγιεινά διατροφικά πρότυπα μεταξύ των μαθητών των δημοτικών σχολείων της χώρας και από την άλλη να συμβάλει στη διάθεση των  προϊόντων των Ευρωπαίων αγροτών. Η χώρα μας θα επωφελείτο και τις δύο χρονιές από τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ (μέσω του κοινοτικού προγράμματος) ποσό διόλου ευκαταφρόνητο και μάλιστα σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης.
Επιπλέον, η δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία θα διευκόλυνε οικονομικά και τους γονείς, καθώς θα μείωνε τις δαπάνες για το κολατσιό.
Κι επειδή πέρυσι το πρόγραμμα είχε αποτύχει παταγωδώς (αφού η υπουργική απόφαση είχε ληφθεί λίγο πριν χτυπήσουν τα κουδούνια της λήξης της σχολικής χρονιάς) φέτος αρχικά είχε αποφασιστεί να γίνει «πιλοτικά» διανομή μόνο στα σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης για να μην οδηγηθεί ξανά το πρόγραμμα σε αποτυχία.
Από ότι φαίνεται όμως, η μία αποτυχία διαδέχθηκε την άλλη, αφού η κατακύρωση του έργου έγινε πριν λίγες μέρες και οι συμβάσεις δεν έχει νόημα πια να υπογραφούν