Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

"Να μην χαθεί ούτε ώρα στη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία"

"Να μην χαθεί ούτε ώρα στη δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία"

Οκτώ βουλευτές του ΚΚΕ με ερώτησή τους στη Βουλή σημειώνουν ότι ενώ η νέα σχολική χρονιά άρχισε, δεν εξασφαλίστηκε ακόμη η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία και ζητούν να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από την πρώτη μέρα, ώστε να μην χαθεί ούτε ώρα.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Ζιώγας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Αποστόλης Νάνος, Αντώνης Σκυλλάκος, Σταύρος Σκοπελίτης και Μπάμπης Χαραλάμπους σημειώνουν τα ακόλουθα:
«Η σχολική χρονιά άρχισε και η μεταφορά των μαθητών δεν έχει εξασφαλιστεί. Με τον Καλλικράτη η αρμοδιότητα αυτή έχει περάσει στους δήμους αλλά οι δήμοι, ένας μετά τον άλλον, δηλώνουν οικονομική αδυναμία να ανταποκριθούν. Το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό λόγω των χιλιάδων συμπτύξεων συγχωνεύσεων σχολείων που έγιναν την περυσινή χρονιά (θα επιχειρηθούν και άλλες φέτος) και που οδηγεί χιλιάδες μαθητές στην καθημερινή μετακίνηση, ακόμα και σε μεγάλες κι επικίνδυνες αποστάσεις.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι εξ αιτίας και αυτού του προβλήματος θα χαθούν χιλιάδες ώρες διδασκαλίας, αφού οι συμβάσεις που θα υπογράψουν οι δήμοι θα ισχύσουν από το Νοέμβρη!
Οι δημοτικές αρχές που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ενώ ψήφισαν τον Καλλικράτη, τώρα διαμαρτύρονται για τις συνέπειές του. Είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν να φορτώσουν τα βάρη στους γονιούς, όπως έκαναν πέρυσι. Άλλωστε η εμπειρία περάσματος των κρατικών βρεφονηπιακών σταθμών στους δήμους είναι διαφωτιστική για το τι θα ακολουθήσει (βλ. τροφεία κ.α.).
Η μεταφορά των μαθητών δεν είναι ξεκομμένη από τη γενικότερη αντιλαϊκή λαίλαπα, το φόρτωμα των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, των γονιών. Αυτό είναι το νέο σχολείο της αγοράς! Ένα σχολείο που  φορτώνει το κόστος λειτουργίας του στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, συνδέεται με τους καλλικρατικούς δήμους (οι οποίοι λειτουργούν ήδη σε ανταποδοτική βάση), εμπλέκεται με τις επιχειρήσεις.
Ερωτάται η κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από την πρώτη μέρα ώστε να μη χαθεί ούτε ώρα».

Κάνε ένα παιδί να γελάσει...ζωγραφίζοντας!

"Εν όψει της σχολικής χρονιάς, θα μοιράσουμε τον Οκτώβρη καλλιτεχνικά δωράκια, στις ογκολογικές κλινικές και ξενώνες παίδων της χώρας μας. Καθώς πηγαίνετε λοιπόν στο βιβλιοπωλείο για να αγοράσετε τα σχολικά των παιδιών σας βάλτε στον λογαριασμό σας και κάτι μικρό. Θα δώσετε χαρά σε ένα παιδί!"
Τοποθεσία: Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο