Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Έξωση σε ορφανά παιδιά κάνει το κράτος!

 πηγή

 

Παιδιά που δεν έχουν κανένα άλλο στήριγμα ίσως βρεθούν στο δρόμο γιατί το κράτος κάνει περικοπές στα κονδύλια της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, στη Στέγη που ανήκει στην μοναδική κρατική δομή για την προστασία ανηλίκων, έχουν βρει καταφύγιο από το 1972 εκατοντάδες παιδιά. Η λειτουργία της ανεστάλλη μόνο επί Χούντας και τώρα κινδυνεύει πάλι επί... Μνημονίου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ πρόσφατα το υπ. Δικαιοσύνης ενημέρωσε εγγράφως την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων ότι “είναι αδύνατη η επιχορήγηση από τον Ιούλιο και εξής” πράγμα που σημαίνει ότι στον αέρα θα βρεθεί η λειτουργία των επτά μονάδων που λειτουργούν ανά την Ελλάδα.

Ήδη η επιχορήγησή τους μειώθηκε κατά 30% φέτος με αποτέλεσμα η Στέγη να χρωστά τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, να αδυνατεί να αγοράσει τρόφιμα και πετρέλαιο θέρμανσης.

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, τα τελευταία τρόφιμα που μπήκαν στο ψυγείο ήταν προσφορά ιδιώτη, ενώ τα ρούχα των παιδιών, τα έπιπλα, τα κομπιούτερ και τα παιχνίδια προέρχονται από χορηγίες.

Αυτή τη στιγμή στη Στέγη φιλοξενούνται περίπου 20 παιδιά, Έλληνες και αλλοδαποί. Πολλά από τα παιδιά έχουν καταφέρει να σπουδάσουν με τη στήριξη των ανθρώπων που εργάζονται εκεί, που είναι και η μόνη τους οικογένεια.

Τα μικρότερα δεν ξέρουν ότι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Ένας 18χρονος αλλοδαπός, που στη χώρα του είδε τον πατέρα του να πέφτει νεκρός μπροστά στα μάτια του αναφέρει σε επιστολή του στην εφημερίδα:

“Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα εκπαίδευσης και δικαίωμα σε ένα σπίτι. Εγώ βρήκα το δικό μου σπίτι και δεν θα το αντάλασσα με τίποτε, γιατί είναι ανεκτίμητο και το μεγαλύτερό μου στήριγμα. Ξέρω πως δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό, γιατί δεν το έχετε ζήσει. Κάποιος δεν είναι οικογένειά σου επειδή έχετε το ίδιο αίμα, οικογένεια είναι όποιος στέκεται δίπλα σου ενώ δεν έχει να κερδίσει τίποτα από εσένα και κάνει ό,τι χρειαστεί για σένα. Εγώ την αγάπη την βρήκα στο πρόσωπο των 'αδελφών' μου, που έχουν αγάπη ακόμη και αν δεν την έχουν λάβει”.

ΜΗΝΥΣΗ ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία ΚΑΤΑ Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΙ
ΠΑΣΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΡΧΗΣ


ΜΗΝΥΣΗ ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
της Όλγας Γεριτσίδου του Γεωργίου, Εκπαιδευτικής Ψυχολόγου, κατοίκου Ν. Ηρακλείου Αττικής, οδός Ελπίδος, αριθμός 29, 141 21


ΚΑΤΑ
1. Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα, Πρωθυ


περισσότερα

Στην παρέλαση με μαύρα περιβραχιόνια [βίντεο]

 

Στην παρέλαση με μαύρα περιβραχιόνια [βίντεο] Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης προγραμματίζουν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, ενώ την ίδια μέρα σχεδιάζουν να κυματίζουν στα σχολεία μαύρες σημαίες.
Όπως είπε ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, μλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, αυτή η συμβολική τους κίνηση στόχο έχει να αναδείξει τα ζητήματα της πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα και και η οποία έχει επίπτωση και στην Παιδεία.

πατήστε να δείτε το βίντεο...