Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Πίστα motocross στην εκβολή Αποσελέμη…

http://wwfaction.wordpress.com/2011/08/19/motocross_aposelemi/

 

Πίστα motocross στην εκβολή Αποσελέμη…

Πίστα motocross στον Αποσελέμη
Η πίστα motocross - WWF Ελλάς/Θ. Γιαννακάκης
Μια ακόμη αδιανόητη ανθρώπινη παρέμβαση ήρθε να προστεθεί στις πολλές κι ανοιχτές πληγές που υποβαθμίζουν την περιοχή της εκβολής Αποσελέμη, στον Νομό Ηρακλείου στην Κρήτη. Η εγκληματική αδιαφορία ανέβηκε αυτήν τη φορά σε «δύο τροχούς» και αποφάσισε να δημιουργήσει πίστα motocross πάνω σε υγροτοπικές εκτάσεις, με τις συνέπειες βέβαια στο φυσικό περιβάλλον να είναι σοβαρότατες:
-          Καταστροφή της αυτοφυούς χλωρίδας και κατά συνέπεια των σημαντικών βιοτόπων για την πανίδα της περιοχής
-          Αλλοίωση της αισθητικής του τοπίου
-          Ουσιαστική απαξίωση της περιοχής και επομένως, δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την αλλαγή των χρήσεων γης και ουσιαστικά την οικοπεδοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος
Σωλήνες στον Αποσελέμη
Οι σωλήνες αποθηκεύονται στον Αποσελέμη - WWF Ελλάς/Θ. Γιαννακάκης
Η περιοχή δέχεται ισχυρότατες πιέσεις εδώ και πολλά χρόνια. Αρχικά, πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, κατασκευάστηκε το γήπεδο των Γουβών πάνω σε υγροτοπικές εκτάσεις, ενώ πιο πρόσφατα σημαντικό τμήμα του υγρότοπου μετατράπηκε σε αποθηκευτικό χώρο για τεράστιους σωλήνες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του φράγματος του Αποσελέμη. Ειδικά για το τελευταίο, σημαντικό ρόλο έπαιξε η σύμφωνη γνώμη του (τότε) Δήμου Γουβών.
Στην πορεία βέβαια δραστηριοποιήθηκε η Εισαγγελία Ηρακλείου και εκκρεμούν δικαστήρια για παράνομες επιχωματώσεις και μπαζώματα ενώ με την περίπτωση του Αποσελέμη ασχολείται και ο Συνήγορος του Πολίτη. Επιπλέον, τα προβλήματα του υγρότοπου έχουν διαπιστωθεί και από τα ΚΠΕ Ιεράπετρας και Γουβών, όπου σε κοινή εκδήλωση με το WWF Ελλάς, υπέγραψαν και απέστειλαν επιστολή-αναφορά προς τους αρμόδιους υπευθύνους, γνωστοποιώντας την κατάσταση και ζητώντας τη γνωμάτευση για τη νομιμότητα των παρεμβάσεων.
Πίστα motocross στον Αποσελέμη
Οι "δύο τροχοί" της υποβάθμισης - WWF Ελλάς/Θ. Γιαννακάκης
Δυστυχώς όμως, τίποτα από τα παραπάνω δεν απέτρεψε τους ανεγκέφαλους από το να “βελτιώσουν” την πίστα motocross, κατασκευάζοντας αναχώματα και εκχερσώνοντας την υγροτοπική βλάστηση με τη χρήση εκσκαφικού μηχανήματος.
Για άλλη μια φορά, στον βωμό της προσωπικής ικανοποίησης λίγων, καταστρέφονται περιοχές που ανήκουν σε όλους μας. Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα, οι δημόσιοι λειτουργοί θα κινηθούν άμεσα για την παραδειγματική τιμωρία των ανεύθυνων συμπολιτών μας και την αποκατάσταση του υγρότοπου.
Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του WWF Ελλάς στην περιοχή της εκβολής Αποσελέμη.

Αλλαγές στην ΕΡΤ, με κατάργηση ΕΤ1, "Ραδιοτηλεόρασης" και 9,58 FM


Posted: 19 Aug 2011 02:43 AM PDT
Την αναδιάρθρωση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης με έμφαση στην ανάπτυξη των πολυμέσων, και κατάργηση της ΕΤ1, του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» και του πολιτιστικού ραδιοφώνου 9,58 FM της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος. Συγκέντρωση δυνάμεων στην τηλεόραση με βασικούς πόλους τη ΝΕΤ και την ΕΤ3. Συγχώνευση περιφερειακών σταθμών στο ραδιόφωνο και κατάργηση 15 από τους 20 πομπούς που εκπέμπουν στα μεσαία.
Παρουσιάζοντας τις αλλαγές που όπως είπε, θα προχωρήσουν άμεσα στο χώρο των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, ο κ. Μόσιαλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα πολυμέσα όπου όπως έκανε γνωστό, θα ενταχθεί σημαντικό μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ.
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των πολυμέσων, ο υπουργός Επικρατείας προανήγγειλε την ίδρυση γενικής διεύθυνσης πολυμέσων, την αναβάθμιση της ιστοσελίδας της ΕΡΤ, και την εισαγωγή υπηρεσιών και εφαρμογών όπως το webradio το διαδραστικό διαδίκτυο κ.α., καθώς επίσης συμπράξεις με άλλα δημόσια μέσα, όπως το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όσον αφορά το κομμάτι της τηλεόρασης, ο κ. Μόσιαλος μίλησε για ποιοτική αναβάθμιση και αποκομματικοποίηση, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η δημόσια τηλεόραση δεν φιλοδοξεί να υποκαταστήσει τα ιδιωτικά μέσα, αλλά να είναι ανταγωνιστική τους.
Όπως είπε, θα υπάρξει συγκέντρωση των δυνάμεων με βασικούς πόλους τη ΝΕΤ (ψυχαγωγικό και ενημερωτικό κανάλι) και την ΕΤ3 (που αναβαθμίζεται σε εθνικό και περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό και στο πλαίσιο ο υπουργός προανήγγειλε μεγαλύτερες επενδύσεις στη Β. Ελλάδα).
Στα δύο αυτά κανάλια εντάσσονται οι κυριότερες ποιοτικές εκπομπές των Σινε -Σπορ + και της ΕΤ1. Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε επίσης ότι το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης θα βασίζεται κυρίως σε ελληνικές παραγωγές Ελλήνων δημιουργών.
Στο Ραδιόφωνο αναβαθμίζονται τα ραδιόφωνα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως είναι η ΝΕΤ (με συνεχή ροή ειδήσεων), το Γ Πρόγραμμα και η ΕΡΑ Σπορ που αποκτά κεντρικό ρόλο στον τομέα της αθλητικής ενημέρωσης.
Οι 19 περιφερειακοί σταθμοί συγχωνεύονται σε 9 με κεντρική διοίκηση και ενιαίο πρόγραμμα ανά γεωγραφική περιοχή, ενώ όλοι εντάσσονται στο κεντρικό σχεδιασμό.
Επιπρόσθετα καταργούνται οι 15 από τους 20 πομπούς που εκπέμπουν στα μεσαία (για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων) με τους πέντε να διατηρούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας έπειτα από συνεννόηση με το ΥΕΘΑ. Τέλος, σε συνεργασία με το δήμο ΑΘηναίων θα προωθηθεί ενιαίο πρόγραμμα για τους ξένους κατοίκους και τους μετανάστες.
Tέλος, ο κ. Μόσιαλος δήλωσε ότι σταματά η έκδοση του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση, οι εργαζόμενοι του οποίου θα αξιοποιηθούν στη γενική διεύθυνση πολυμέσων.
Κατα τ' άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τη σύσταση Ανεξάρτητης Επιτροπής -η σύνθεσή της θα ανακοινωθεί εντός δύο εβδομάδων- που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα τo νέο μοντέλο διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης, «ώστε να μην έχουμε πια μία κρατική ή κυβερνητική τηλεόραση, αλλά μία δημόσια και ανταγωνιστική τηλεόραση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μόσιαλος.
Στο σημείο αυτό γνωστοποίησε πως θα δημιουργηθεί μία Δημόσια Επιχείρηση τηλεόρασης κατά το πρότυπο των άλλων χωρών της Ε.Ε. απ' όπου θα αντληθούν χρήσιμες εμπειρίες.
Η Ανεξάρτητη Επιτροπή θα υποβάλει τις προτάσεις για το μοντέλο διοίκησης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Μεταξύ αυτών, το πως θα επιλέγονται τα μέλη του δ.σ., αν απαιτείται η ίδρυση εποπτικού συμβουλίου, πώς θα διασφαλίζεται με αξιοκρατικό τρόπο η επιλογή των διευθυντών της ΕΡΤ κ.ά.


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ

Τοποθεσία: ‎(ανοιχτο θεατρο)ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ,ΓΑΛΑΤΣΙ
Ώρα: Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 9:00 μ.μ.

Με δωρεάν είσοδο για το κοινό.....

www.thestival.gr
Με δωρεάν είσοδο για το κοινό θα λειτουργήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Τούμπας (Κλεάνθους με Λαμπράκη) αύριο Σάββατο, από τις 08.00 έως τις 15.00,...