Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
 
7.000 αστυνομικοί για την 17η Νοεμβρίου – Η πρώτη πορεία χωρίς άσυλο!
 
Η τρόικα είπε να κόψουμε από ΠΑΝΤΟΥ το 30% (πόσο είναι το 30% του 7000;)
 
 
Το πρώτο της κρίσιμο τεστ στα εσωτερικά θα έχει η κυβέρνηση Παπαδήμου την Πέμπτη. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 7.000 αστυνομικούς


Περίπου επτά χιλιάδες αστυνομικοί αναμένεται να ... “λάβουν μέρος” στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Τα μέτρα θα αρχίσουν σταδιακά να εφαρμόζονται από σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και θα κορυφωθούν την Πέμπτη που θα γίνει η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν πως στόχος είναι οι πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην πορεία και στις εκδηλώσεις ωστόσο επεσήμαναν πως θα πρέπει να εισακουστεί η πρόσφατη έκκληση του υπουργού Χρήστου Παπουτσή ο οποίος τόνισε ότι «όσοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και της κινητοποίησης των φοιτητών και του λαού θα πρέπει να αναλάβουν και ξεκάθαρες, αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση τους».
Είναι η πρώτη μεγάλη πορεία που θα γίνει χωρίς να ισχύει το άσυλο στα πανεπιστήμια μετά τον νόμο που ψήφισε η βουλή πριν από μερικούς μήνες.
Πληροφορίες ανέφεραν πως ο κ. Παπουτσής ενημέρωσε για τα μέτρα που θα ληφθούν για την επέτειο του Πολυτεχνείου τον νέο Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο κατά την συνάντηση που είχαν το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου.
Καθημερινές είναι οι συσκέψεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που βάζουν τις τελευταίες «πινελιές» στο σχεδιασμό των μέτρων – που θα στηριχθεί ως επί το πλείστον στον περσινό, σύμφωνα με πληροφορίες - ανάλογα και με τις πληροφορίες που συγκεντρώνονται.
Αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο επεισοδίων και όπως έλεγαν «θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η πορεία να γίνει απρόσκοπτα και να προστατευτούν περιουσίες».
Οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς είναι ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ενώ θα εφαρμοστεί για μια ακόμη χρονιά η «πολιτική» των προληπτικών προσαγωγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερα έντονη θα είναι η παρουσία αστυνομικών εκτός από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου θα καταλήξει η πορεία, και σε κτίρια που μπορεί να αποτελέσουν ενδεχομένως στόχους όπως τα κτίρια των υπουργείων στο κέντρο της Αθήνας, η Βουλή και πρεσβείες ενώ έντονα θα είναι τα μέτρα και σε πανεπιστήμια.
Ήδη σε κάποια κτίρια στη περιοχή του Συντάγματος έχουν ξεκινήσει εργασίες για την τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών για την προφύλαξη των προσόψεων.
 

Καταχείμωνο χωρίς ρεύμα λόγω χαρατσιού μέσω ΔΕΗ


Dimitris Val
 
 
Από 40 ως και 70 παροχές ρεύματος κόβουν καθημερινά σε ολόκληρο το νομό Ηρακλείου οι υπάλληλοι της ΔΕΗ καθώς οι πολίτες αδυνατούν λόγω κρίσης να πληρώσουν τους ολογαριασμούς.

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης...σε 160 ανέργους...


 
Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης θα χορηγήσει ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια σε 160 ανέργους, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί. Συγκεκριμένα ο Όμιλος θα δώσει σε 160 ανέργους, εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, προπληρωμένες κάρτες ΕΚΟ πετρελαίου θέρμανσης ή βενζίνης αξίας 500 ευρώ.
 
Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης θα χορηγήσει ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια σε 160 ανέργους, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής

Ζενέτος: Θα επανασυνδέω το ρεύμα με εθελοντές


Written By ΠΑΛΛΗΝΗ PRESS on Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011 | 12:31 π.μ.

zenetos_ilion_aftodioikisi Αποκαλυπτικός είναι ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, όσον αφορά στο χαράτσι που επιβάλλεται στους πολίτες μέσω ΔΕΗ και τον κίνδυνο που επισείεται για διακοπή του ρεύματος. «Θα κάνω εθελοντική ομάδα για να επανασυνδέω το ρεύμα», λέει χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμος Ιλίου έχει καλέσει τους δημότες που δεν έχουν ή δε θέλουν να πληρώσουν να πάνε στο δήμο προκειμένου να τους συμπαρασταθεί νομικά.
Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:
-«Δεν πληρώνω» το χαράτσι από το Δήμο Ιλίου, κύριε δήμαρχε. Πώς προχωρήσατε εσείς και το δημοτικό συμβούλιο σε μια τέτοια ενέργεια.
Κοιτάξτε, οι καταστάσεις είναι δύσκολες και πολλοί δημότες αλλά και επαγγελματίες του δήμου βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Σκοπός μου είναι να τους βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ και αυτό κάνω.
Έχουμε 35.000 ρολόγια της ΔΕΗ στο δήμο μας· όσοι περισσότεροι αντιδράσουν στο χαράτσι και έρθουν στο δήμο για αρωγή τόσο πιο δύσκολο θα γίνει για τη ΔΕΗ να το κόψει.
-Και αν το κόψει; Τι θα κάνει ο Νίκος Ζενέτος;
Θα κάνω εθελοντική ομάδα για να επανασυνδέω το ρεύμα. Δεν μπορώ να δώσω αυτήν την εντολή σε μια υπηρεσία του δήμου γιατί είναι παράνομο, ωστόσο μπορώ να το πω σε έναν εθελοντή να το κάνει.
-Δεν είναι και αυτό παράνομο; Την ιδιότητα του δημάρχου την έχετε όλο το 24ωρο...
Και λοιπόν;
-Ρωτώ αν είναι έκνομη και αυτή η ενέργεια σας μέσω των εθελοντών.
Δεν είναι. Άλλο να δίνεις σε έναν κρατικό υπάλληλο την εντολή και άλλο σε έναν απλό πολίτη.
Και να σας πω και κάτι άλλο;
-Παρακαλώ...
Όπως σας είπα σκοπός μου είναι να βοηθώ τους δημότες μου. Κάτι ανάλογο, ανθρώπινο, έκανα και σε φοιτητές που προέρχονται από πολύτεκνη οικογένεια και ζουν σε μια χαμοκέλα. Τους έκοψαν το νερό και πήγα και το επανασυνέδεσα, παίρνοντας νερό από την παροχή γειτονικού σχολείου. Πιστεύω ότι κάθε δήμαρχος που σκέπτεται τους δημότες του πρέπει να ενεργεί ανάλογα...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ;;;