Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Τοποθεσία: ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Ώρα: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 4:00 π.μ.

Τι θα πληρώσουμε για την ακίνητη περιουσία

Στοιχεία για τη Θεσσαλονίκη και τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού
Τι είναι το Ειδικό Τέλος Δομημένης Ακίνητης Περιουσίας με συντελεστή έως και 0,2%, που θα χρεωθούμε όλοι οι Έλληνες μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ; Με ποια κριτήρια τα επιβληθεί; Πόσο θα επιβαρυνθούμε για φέτος και για το 2012; Θα μπορεί κάποιο ακίνητο να εξαιρεθεί; Σε αυτά και άλλα εύλογα ερωτήματα της κοινής γνώμης θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στη συνέχεια.


Πρόκειται, όπως είναι γνωστό, για ένα ακόμη δυσβάστακτο φέσι, που επιβάλει η «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση και το οποίο έρχεται μετά από το τριπλό χαράτσι στο εισόδημα και σε συνέχεια του ΕΤΑΚ του 2009 και του Φόρου Ακίνητης Περιούσιας του 2010.
Το νέο τέλος θα υπολογίζεται επί των τετραγωνικών μέτρων ενός ακινήτου, στα πρότυπα του σημερινού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και θα φτάνει ακόμη και τα 10 ευρώ το τετραγωνικό. Αυτό σημαίνει ότι υπόχρεος για τον φόρο θα είναι όποιος εμφανίζεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ, είτε είναι ιδιοκτήτης είτε ενοικιαστής. Στην πράξη όμως θα υπάρξει διαπραγμάτευση, ιδιοκτήτη – ενοικιαστή, για το ποίος τελικά θα πληρώνει τον νέο φόρο σε μισθωμένα ακίνητα
Σύμφωνα με πληροφορίες το ειδικό τέλος θα διαμορφωθεί στο 0,05% – 0,2% της αντικειμενικής αξίας του κάθε ακινήτου. 
Δεν θα εξαιρείται κανένα ακίνητο, ανεξαρτήτως της αξίας του, ακόμα και αν αυτή δεν ξεπερνά π.χ τα 50.000 ή 100.000 ευρώ. Θα απαλλάσσεται όμως ο ένοικος ή ο ιδιοκτήτης, εφόσον ανήκει στις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού: άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, ανάπηροι κλπ.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ αυτήν την στιγμής ηλεκτροδοτούνται 7.500.000 ακίνητα

Πως θα επιβληθεί
Σύμφωνα με το σχέδιο που καταρτίζεται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η επιβολή του τέλους θα γίνεται με βάση κλίμακα που θα ξεκινά από:
-0,5 ευρώ έως και 1 ευρώ το τ.μ., για τις λεγόμενες λαϊκές περιοχές
-4 έως 7 ευρώ ανά τμ για μεσαίες περιοχές και
- 7ευρώ μέχρι και 10ευρώ/ τ.μ., για τις λεγόμενες «ακριβές» περιοχές.
Αναλυτικά τα κλιμάκια για την επιβολή ειδικού τέλος δομημένης ακίνητης περιουσίας θα ανακοινωθούν αύριο και όπως δεσμεύτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα ληφθούν υπ' όψιν κοινωνικά κριτήρια. Όπως είπε, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα δώσει στη ΔΕΗ όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το ποιος είναι άνεργος, ανάπηρος ή υπάγεται στο κοινωνικό τιμολόγιο. 
Σε κάθε περίπτωση το ειδικό τέλος θα υπολογίζεται με βάση τις τιμές ζώνης, που ήδη υπάρχουν στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΔΕΗ, όπως ακριβώς γίνεται με το υπάρχον Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, ενώ θα επιβαρύνει όλους τους ιδιοκτήτες αφού θα επιβάλλεται σε κατοικίες με αξία άνω των 1.000 ευρώ/τ.μ
Είναι πιθανό να βρεθεί τελικά λύση για το εάν θα μεταφερθεί το βάρος αυτό στους ενοικιαστές ακινήτων που ήδη πληρώνουν το τέλος ακίνητης περιουσίας και λογικά θα είναι υπόχρεοι και την καταβολή του νέου φόρου για την διετία 2011 -2012

Πόσο θα πληρώσουμε

Από 25 -100 ευρώ θα κυμαίνεται το νέο, ειδικό τέλος δομημένης ακίνητης περιουσίας, για ακίνητο σε περιοχή με χαμηλή τιμή ζώνης (αντικειμενικής αξίας) ενώ σε ακριβές περιοχές, θα φθάνει, ανάλογα με τα τετραγωνικά της κατοικίας, ή της επαγγελματικής στέγης, τα 500 ευρώ ή και τα 1.000 ευρώ.

Δηλαδή μα βάση το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για ένα σπίτι 100 τμ, ο κάτοικος Ψυχικού θα πληρώσει φόρο 1.000 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ ανά τετραγωνικό, καθώς οι αντικειμενικές φτάνουν εκεί τις 5.000 ευρώ.
Σε μεσαίες περιοχές με αντικειμενική τιμή π.χ. 2000 ευρώ το τετραγωνικό, θα ισχύει ο χαμηλότερος συντελεστής 0,1% και έτσι πχ στον Άλιμο θα πληρώνει κάποιος περίπου 400-500 ευρώ ενώ σε περιοχές όπως πχ το Κερατσίνι, το τέλος ανάλογα με τα τετραγωνικά θα είναι μικρότερο, 50 με 100 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη, για ένα σπίτι ή ένα γραφείο 100 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Τσιμισκή που έχει συντελεστή εμπορικότητας 5,5 θα πληρώσουμε 550 ευρώ για φέτος και άλλα 550 για το 2012. Στην πλατεία Δημοκρατίας με συντελεστή 5 το αντίστοιχο τέλος θα είναι 1.000 ευρώ ( 500 φέτος και άλλα 500 ευρώ το 2012), στην περιοχή της πλατείας Αριστοτέλους (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Εγνατίας) 840 ευρώ (420 και 420), στην Ξηροκρήνη με συντελεστή 1,5 θα πληρώσουμε 300 ευρώ (150+150), στην Άνω Πόλη που έχει συντελεστή 2, θα πληρώσουμε 400 ευρώ (200+200) και στην Αιγαίου με συντελεστή εμπορικότητας το 1,4 θα πληρώσουμε 280 ευρώ (140+140).

Στο δήμο Θερμαϊκού
Στο δήμο Θερμαϊκού το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας θα κυμανθεί, εκτός απροόπτου ως εξής:
-Αγία Τριάδα: Με συντελεστές εμπορικότητας που ξεκινούν από 1,5 (για τις οδούς 25ης Μαρτίου, Βενιζέλου και Θεσσαλονίκης) και φτάνουν μέχρι το 2,2 (οδός Οικονόμου δίπλα στην Πολυτεχνείου) θα πληρώσουμε για ένα σπίτι 100 τ.μ. 440 ευρώ (220+220)
-Νέοι Επιβάτες: Εδώ οι συντελεστές ξεκινούν από  1,7 (Δημοκρατίας και Θεσσαλονίκης) και φτάνουν στο 2,5 (Κουντουριώτου). Στην τελευταία περίπτωση θα πληρώσουμε 500 ευρώ (250+250).
-Περαία: Οι συντελεστές ξεκινούν από το 1,4 (οδός Ακτής από 25ης Μαρτίου μέχρι Μακαρίου) και φτάνουν το 2,3 (πλατεία Ελευθερίας). Εάν κατοικούμε στην πλατεία θα πληρώσουμε 460 ευρώ (230+230)
-Αγγελοχώρι: Ο συντελεστής είναι παντού εδώ 1,5 επομένως θα πληρώσουμε για ένα σπίτι 100 τ.μ. 150 ευρώ φέτος και άλλα 150 ευρώ του χρόνου
-Νέα Κερασιά: Με το συντελεστή να βρίσκεται στο 1,8 θα πληρώσουμε 360 ευρώ για τα δύο χρόνια (180+180), πάντα φυσικά για ένα σπίτι 100 τμ
-Νέα Μηχανιώνα: Εδώ οι συντελεστές ποικίλουν αισθητά, ξεκινώντας από 1,5 στην οδό Βάρναλη και φτάνοντας στο 2,7 στις οδούς Πολυτεχνείου και Ναυάρχου Βότση. Στην τελευταία περίπτωση θα υποχρεωθούμε να καταβάλουμε 540 ευρώ, 270 για φέτος και άλλα τόσα για το 2012.
-Επανομή: Οι συντελεστές για την Επανομή ξεκινούν από 1,00 και φτάνουν μέχρι το  1,4. Στην τελευταία περίπτωση θα κληθούμε να πληρώσουμε για 100 τμ 280 ευρώ (140+140).
Δυστυχώς, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην οποία προστρέξαμε για να πάρουμε αυτά τα στοιχεία, δεν υπήρχαν πληροφορίες για τους συντελεστές εμπορικότητας του Μεσημερίου.
Θα κόβουν το ρεύμα αν δεν πληρώσουμε!
Το ειδικό τέλος θα εξοφληθεί σε δυο ή τρείς διμηνιαίες δόσεις, με τους λογαριασμούς δηλαδή της ΔΕΗ που θα εκδοθούν έως το τέλος του έτους ή το αργότερο έως τον Φεβρουάριο. Για το 2012 μελετάται όμως η δυνατότητα της καταβολής του ειδικού τέλους με δόσεις. Στην περίπτωση μη εξόφλησής του θα προβλέπεται ότι και στη μη πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος, δηλαδή διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Βέβαια με την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών όλα αυτά ανατρέπονται και η άνοδος των τιμών αυξάνει και το χαράτσι. 
Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα παρασύρει στην αύξηση ακόμη περισσότερο όλων των φόρων και εισφορών που επιβάλλονται, δηλαδή εκτός από το τέλος δομημένης ακίνητης περιουσία θα έχουμε αύξηση του φόρου ιδιοκατοίκησης, του χαρτοσήμου, του ΤΑΠ και προπάντων του Φ.Α.Π. και τέλος και όλων των φόρων, εισφορών, εξόδων κ.λπ., που καταβάλλονται και επί των μεταβιβάσεων των ακινήτων, όπως ο φόρος μεταβ. ακίνητων, γονικών παροχών, δωρεών, κληρονομιών.

Χαμόγελο του παιδιού.

Για να μην κόψουμε τίποτα, χρειαζόμαστε το ευρώ που δεν σας περισσεύει.
Γιατί χωρίς αυτό, τα 275 παιδιά - θύματα κακοποίησης - που φιλοξενούμε, θα βρεθούν χωρίς σπίτι.
Γιατί η Εθνική Γραμμή για Παιδιά και Εφήβους SOS1056 το 2010 δέχτηκε 270.000 κλήσεις για βοήθεια.
Γιατί οι κινητές ιατρικές μας μονάδες που μόνο πέρυσι μετέφεραν 2.360 νεογνά και παιδιά, σώσανε ζωές.
Γιατί 9.344 παιδιά που νοσηλεύονταν το 2010 χρειάστηκαν το στήριγμά μας.
Γιατί κάθε μήνα στηρίζουμε περισσότερα από 3.000 παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.
Γιατί έχουμε ανάγκη τους εξειδικευμένους ανθρώπους που μέρα - νύχτα δουλεύουν για να εξασφαλίσουν καλύτερη ζωή για όλα τα παιδιά.
Γι' αυτό σήμερα, σας έχουμε ανάγκη.Χωρίς εσάς έχουμε μόνο ενάμιση μήνα "ζωής".
Με την δική σας συνδρομή, όμως, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Γιατί δεν εξαρτόμαστε από καμία κρατική χρηματοδότηση ή μεγάλους ευεργέτες.Οι ευεργέτες μας είστε εσείς.
Βοηθήστε να κρατήσουμε το χαμόγελο ζωντανό. Τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα Τώρα.
14545 για κλήσεις από σταθερό και κινητό σταθερό χρέωση 2,27 / κλήση
κινητό χρέωση 2,46 / κλήση 54020για SMS από κινητό στείλτε ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO
χρέωση 2,46 / sms

Απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα ! - θυμίζει άλλες εποχές....


Μας έχουν ξεζουμίσει - μας απαγορεύουν και να αντιδράσουμε!!!


 

Το καθεστώς εφαρμόζει αδίστακτα στρατιωτικό νόμο απέναντι από τη Βουλή,διαλύοντας βίαια και απειλώντας με συλλήψεις ακόμα και 2 πολίτες που παραμένουν στην περιοχή.

Μετά τα φαινόμενα των απρόκλητων επίθέσεων των ΜΑΤ κατά των πολιτών που παρευρίσκοντο στην πλατεία Συντάγματος τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις το βράδυ του Σαββάτου 10/9,έρχονται σήμερα δύο νέα δεδομένα στο φώς της δημοσιότητας.


Μέλος της ομάδας νομικής υποστήριξης της Λαικής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος,κατήγγειλε χθές βράδυ απο το βήμα της Συνέλευσης ότι ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται στην περιοχή ερωτηθείς σχετικά αποκάλυψε ότι υπάρχει ρητή διαταγή απο την αστυνομική διεύθυνση Αττικής να μην επιτρέπονται πλέον συναθροίσεις πολιτών οιουδήποτε αριθμού,ακόμη και δύο, απέναντι απο το κτήριο της βουλής!


Σύμφωνα με την παραπάνω καταγγελία,υπάρχει εντολή όχι μόνο να διαλύεται κάθε συνάντηση-έστω και 2 πολιτών -αλλά να γίνονται προσαγωγές και συλλήψεις των παρανομούντων ( ;).


Το δεύτερο δεδομένο αφορά την προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών με την προσθήκη ότι σήμερα 13/9 η αύριο το βράδυ θα γίνει επίθεση κατά των πολιτών στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό την προσαγωγή και σύλληψή τους..


Είναι φανερό ότι τέτοιου είδους διαταγές οι οποίες αποσκοπούν στην άσκηση τρομοκρατίας στούς πολίτες αποτελούν κατάφορη παραβίαση τού νόμου και του ισχύοντος συντάγματος που ρητά προστατεύει το δικαίωμα όλων να συναθροίζονται δημόσια σε οιαδήποτε περιοχή της επικράτειας.


-Καταγγέλεται κάθε απόπειρα κατάργησης του παραπάνω θεμελιώδους πολιτικού και ανθρώπινου δικαιώματος στην Ελλάδα, κάτω από οιοδήποτε πρόσχημα,


-επισημαίνεται ότι τυχόν ενεργοποίηση τέτοιας πρακτικής συνιστά επιβολή στρατιωτικού νόμου σε συγκεκριμένη περιοχή της χώρας και


-καλείται η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο να διαψεύσει άμεσα τις σχετικές πληροφορίες αλλά και να αποφύγει στο εξής κάθε ενέργεια η οποία προσβάλει βάναυσα τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ STOPCARTEL

Αναρτήθηκε από ivan on 13.9.11.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Bulletin from the cause: ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ....ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ

Go to Cause
Posted By: Kostas Vasiliadis
To: Members in ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ....ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Πώς μπορεί μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (MKO) να χρηματοδοτείται με τεράστια χρηματικά ποσά σε περιόδους «ισχνών αγελάδων»; Η απάντηση είναι απλή και πολύ συγκεκριμένη: Όταν αυτή τη ΜΚΟ την έχει ιδρύσει η μητέρα του Έλληνα πρωθυπουργού, λεφτά βρίσκονται, έστω και αν δεν… υπάρχουν.

Ο λόγος για το «Κέντρο Δράσης για την Ειρήνη», ΜΚΟ την οποία ίδρυσε η μητέρα του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα Τσάντ – Παπανδρέου το 1988, η οποία έχει ως σκοπό της την «προώθηση ενός πολιτισμού ειρήνης και μη βίας, με εργαλείο την Εκπαίδευση για την Ειρήνη, μέσω της ενδυνάμωσης των γυναικών, των νέων και της κοινωνίας των πολιτών».

Στην ιστοσελίδα του ΚΕΔΕ (kede.org) θα διαπιστώσει κανείς, με μια πρόχειρη ματιά, ότι οι κρατικές διαφημίσεις (και όχι μόνο) και οι χορηγίες δίνονται αφειδώς.

Εκτός και αν το «χτίσιμο της Ειρήνης βήμα – βήμα» προϋποθέτει χρηματοδοτήσεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και από αλλού.
Ένα – ένα τα banners τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου είναι των εξής οργανισμών, φορέων και εταιρειών:

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,
Τσιμέντα «Χάλυψ»,
Supermarket «Βασιλόπουλος»,
Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς,
Hellenic Aid (του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας),
Πρεσβεία της Νορβηγίας,
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,
ΕΥΔΑΠ και
«A.G. Leventis».
Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ή καλύτερα… Πολύ Κυβερνητικής;) διαθέτει πλήθος χορηγιών που θα ζήλευε ακόμη και η μεγαλύτερη ενημερωτική ιστοσελίδα στην Ελλάδα. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η δραστηριότητα της ΚΕΔΕ είναι σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό.

Χρηματοδότηση
Τα προηγούμενα χρόνια, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναγκάστηκε –εν μέσω κοινωνικής κατακραυγής και πιέσεων από τα ΜΜΕ- να δημοσιοποιήσει κατάλογο με τις χρηματοδοτήσεις προς ΜΚΟ. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η ΚΕΔΕ. Εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως, έχει η χρηματοδότηση την οποία έλαβε η οργάνωση της Μαργαρίτας Παπανδρέου κατά το χρονικό διάστημα που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών, δηλαδή την περίοδο 1999 – 2004 (η λίστα περιλαμβάνει μόνο τα συγκεκριμένα έτη και δεν διατίθενται στοιχεία για αυτού του είδους τη δραστηριότητα πριν το 1999 και μετά το 2004). Συνολικά η ΚΕΔΕ εισέπραξε χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 1.150.188,64ευρώ!
Αναλυτικά, στα ταμεία της μπήκαν:

46.955,25 ευρώ το 1999,
179.055,3 ευρώ το 2000,
369.479,09 ευρώ το 2001,
161.684 ευρώ το 2002,
223.015 ευρώ το 2003,
170.000 ευρώ το 2004.
Το 2003 και 2004 συγχρηματοδοτήθηκε με άλλες ΜΚΟ κατά 125.000 και 131.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου το είχε δηλώσει ξεκάθαρα: «Λεφτά υπάρχουν».