Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΒΟΥΛΗ?Μάλιστα, ο ΄Ελληνας βουλευτής της Ελβετίας διερωτάται χαρακτηριστικά «εσείς κύριε πρόεδρε, αλλά και ο κάθε απλός πολίτης, τι συμπεράσματα θα εξάγατε όταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), από το 2005 δεν επιθυμούν να συνάψουν μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές αρχές δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν σε θέ...ματα φορολογικής απάτης;».

«Συνεπώς, η ουσία του ζητήματος που θα έπρεπε να απασχολεί τον ελληνικό πολιτικό κόσμο δεν είναι αν κάποιος έχει στην κατοχή του τραπεζικά στοιχεία -τα οποία δεν μπορεί να έχει με νόμιμο τρόπο-, αλλά γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν ανταποκρίνονται στη συνεργασία που προτείνουν οι ελβετικές αρχές για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης», καταλήγει στην επιστολή του ο κύριος Ιωσήφ Ζησιάδης.

«Ήμουν κι εγώ εκεί, στην Παρέλαση του Λαού, στις 28 του Οκτώβρη»

«Ήμουν κι εγώ στην παρέλαση του λαού στις 28 του Οκτώβρη»
Δεν δέχονται την τρομοκρατία που εξαπολύει το μαύρο μέτωπο της τρικομματικής κυβέρνησης των δανειστών και της τρόικα οι πολίτες. Θεωρούν πολιτική δίωξη σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων το σχηματισμό δικογραφίας για τους 17 διαδηλωτές, ένα μήνα μετά το Όχι του λαού στα σχέδια της αντιλαϊκής κυβέρνησης της υποτέλειας.
Έτσι δημιουργήθηκε σχετική ομάδα στο facebook, μάζεψαν υπογραφές και καλούν όλους τους πολίτες να παραστούν στη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί με στόχο «τον τερματισμό των διώξεων και του κλίματος τρομοκρατίας που επιχειρεί η κυβέρνηση να εμφυσήσει στους πολίτες που εξακολουθούν να αντιστέκονται μαζικά, συλλογικά και αλληλέγγυα.
Το κείμενο που διακινείται και πρέπει να το υπογράψουμε όλοι:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ
«Ήμουν κι εγώ εκεί, στην Παρέλαση του Λαού, στις 28 του Οκτώβρη»
Εμείς που υπογράφουμε αυτή τη δημόσια δήλωση δηλώνουμε ότι ήμασταν όλοι παρόντες στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, μαζί με χιλιάδες άλλους συμπολίτες μας. Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις για την επέτειοτου Ηρωικού ΟΧΙ του λαού μας, με μοναδικό σκοπό να εκφράσουμε προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της πολιτείας την οργή και την αγανάκτησή μας, για την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, που εξαθλιώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, στερεί τη νεολαία από κάθε προοπτική εργασίας, εκποιεί τον δημόσιο πλούτο και τη δημόσια περιουσία, αυξάνει τις στρατιές των ανέργων, συρρικνώνει την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Πρόνοια και επιβάλλει την εποπτεία και την πολιτική και οικονομική κηδεμονία στη χώρα μας. Για να εναντιωθούμε στη φτώχεια και την αδικία που μας επιβάλλουν και βιώνουμε σε κάθε φάση της ζωής μας.
Όλοι εμείς, οι χιλιάδες διαδηλωτές, δε σταματήσαμε καμιά παρέλαση. Αντίθετα δώσαμε στην επέτειο το πραγματικό της νόημα. Παρέλαση εκείνη τη μέρα έκανε ο λαός! Βροντοφωνάξαμε “ΟΧΙ” στην τρόικα , το μνημόνιο, την αντιλαϊκή πολιτική! Μιλήσαμε για το δικαίωμά μας για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.
Το μαύρο μέτωπο της εξουσίας, με τον σχηματισμό δικογραφίας στοχοποιώντας 17 διαδηλωτές, παραμονή του Πολυτεχνείου, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Αφού στερεί από το λαό το ΨΩΜΙ και κάθε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ποινικοποιεί το βασικό πολιτικό δικαίωμα του λαού, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να διεκδικεί και να διαδηλώνει!
Ό,τι κι αν κάνουν όμως δε μας φοβίζουν! Όπως στην απεργία στις 19-20 Οκτώβρη, όπως στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σ’ όλη την Ελλάδα, θα συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε.
Εδώ και τώρα απαιτούμε να σταματήσει κάθε έρευνα και κάθε δίωξη σε βάρος όσων στις 28 Οκτωβρίου 2011 υπερασπίστηκαν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και καλούμε όλο το λαό να συμπαραταχθεί σ’ αυτό τον αγώνα.

Αναρτήθηκε από Ακτιβιστής on 2.12.11