Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Διαβάστε την ΕΠΙΣΤΟΛΗ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θέλουν ΧΟΥΝΤΑ Παπαδήμου!

 

Διαβάστε την ΕΠΙΣΤΟΛΗ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θέλουν ΧΟΥΝΤΑ Παπαδήμου! Αυτή την στιγμή βουλευτές του ΠαΣοΚ στη Βουλή διακινούν επιστολή για υπογραφές με την οποία ζητούν να παραταθεί ο βίος της Κυβέρνησης Παπαδήμου και να μην γίνουν εκλογές και ζητούν να απαγορεύονται – λόγω έκτακτων συνθηκών για μια τριετία – οι συναλλαγές σε ρευστό – άνω των 100 ευρώ.
Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής που καλούνται να υπογράψουν βουλευτές, έχει ως εξής:
Προς:
Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο
Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργο Παπανδρέου
Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά
Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργο Καρατζαφέρη
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο
Οι Ελληνες βουλευτές καλούμαστε και πάλι να δώσουμε ψήφο σε νέα, σκληρά και άδικα μέτρα τα οποία περιορίζουν το βιοτικό επίπεδο του λαού και οδηγούν τη χώρα σε διεύρυνση της ύφεσης.
Ενώπιων μας, οι δανειστές μας θέτουν και πάλι το δίλλημα: ή παίρνετε τα μέτρα ή οδηγείτε τη χώρα στη χρεοκοπία.
Είναι φανερό ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Οι αποφάσεις μας θα καθορίσουν για πολλά χρόνια την εθνική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική οργάνωση της χώρας. Τις μεγάλες επιλογές της σε σχέση με το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Θα καθορίσουμε τη δυνατότητα της πατρίδας μας να βγει οριστικά από την κρίση.
Δυστυχώς η αστοχία των μέτρων συνίσταται ότι το βάρος το πληρώνουν μονόπλευρα οι μικρομεσαίοι. Η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή (ΦΠΑ – εισφορές), η διαφθορά και η ατιμωρησία εξακολουθούν να είναι κυρίαρχες στην κρατική, κοινωνική, και οικονομική οργάνωση του τόπου με αποτέλεσμα πολλοί «έχοντες» να αποφεύγουν την ανάλογη συμμετοχή τους στα βάρη. Η δραματική αυτή συγκυρία – με τα πάντα να διακυβεύονται υπέρ και εις βάρος του λαού και του τόπου – απαιτεί συνευθύνη και έντιμη συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων στις κρίσιμες αποφάσεις και τη διαχείριση τους.
Είναι αυτονόητο ότι καλούμαστε – υπό την πίεση κομματικών υπολογισμών – να ψηφίσουμε σκληρά και άδικα μέτρα υπό το πρίσμα της επικείμενης καταστροφής και αμέσως μετά – ορισμένες πολιτικές δυνάμεις – ζητούν άμεση προσφυγή σε εκλογές, χωρίς να υπολογίζουν ότι κατ΄ αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο το σχέδιο διάσωσης της χώρας.
Η σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμου έχει πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική στήριξη χωρίς προηγούμενο, θεωρείται δε απολύτως αναγκαία η παραμονή της στη διακυβέρνηση για όσο χρόνο απαιτείται για την ψήφιση και υλοποίηση των μέτρων διάσωσης της χώρας αλλά και την επίτευξη του στρατηγικού στόχου του 2012 για πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του έτους.
Απευθυνόμαστε σε όλους όσους θα πάρουν τις αποφάσεις για τις πολιτικές εξελίξεις και ζητούμε:
1. Να μην διακοπεί ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά αντίθετα να στηριχθεί – πιθανώς μετά από ένα δομικό ανασχηματισμό – ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης υλοποίηση των αποφάσεων διάσωσης της χώρας.
2. Να δεσμευτούν τόσο η κυβέρνηση Παπαδήμου, όσο και τα πολιτικά κόμματα που τη στηρίζουν, ότι αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων θα φέρει και θα ψηφίσει στη Βουλή νέα και ισοδύναμα μέτρα, με στόχο την ανακούφιση των πληττόμενων μικρομεσαίων εισοδηματικών τάξεων, όπως :
α. Νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορεύονται – λόγω έκτακτων συνθηκών για μια τριετία – οι συναλλαγές σε ρευστό – άνω των 100 ευρώ – ενώ θα προσφέρονται κίνητρα σε καταναλωτές και εμπόρους (επιστροφή φόρου 5% και 2% αντιστοίχως για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, χρεωστικές κάρτες ή κάρτες αναλήψεων) ώστε να αντληθούν πόροι έως και 20 δις ευρώ από τον «κλεμμένο» ΦΠΑ και τη φορολογία εισοδήματος φυσικών νομικών προσώπων.
β. Αντίστοιχο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διατραπεζική διαχείριση των ασφαλιστικών εισφορών σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, ώστε να αντληθούν πόροι για τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία.
γ. Νομοσχέδιο για την επείγουσα αναδρομική εφαρμογή του πόθεν έσχες σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 ως το 2012, με κατά προτεραιότητα επιλογή ελέγχου όσων από το 2000 «έβγαλαν» ποσά άνω των 50.000 ευρώ στο εξωτερικό, με ταχύτατες και ευέλικτες διαδικασίες και προβλέψιμη μείωση προστίμων σε όσους «παλιννοστήσουν» τις καταθέσεις τους από το εξωτερικό σε ελληνικές τράπεζες, και μάλιστα παράλληλα με την τυχόν εφαρμογή συμφωνιών τύπου Γερμανίας – Ελβετίας, τις οποίες επικροτούμε και ζητάμε την επέκτασή τους και σε άλλα κράτη.
Ταυτόχρονα θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να υλοποιηθούν στο ίδιο χρονικό διάστημα επείγοντα μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων μικρομεσαίων οικογενειών όπως:
- «Κούρεμα» των επιτοκίων των δανείων νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αναγκαστική επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης.
- Επιβολή σκληρών, εξοντωτικών ποινών σε όσους μετέρχονται συστηματικές διαδικασίες για επίτευξη παράνομου κέρδους στην εμπορία προϊόντων, ταυτόχρονη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για επίτευξη της ανάλογης μείωσης των τιμών, τουλάχιστον 40%.
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2012
Οι βουλευτές
ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
Το tsantiri λέει: Όταν μάθουμε και ποιοι υπέγραψαν την επιστολή θα ξέρουμε ποιοι είναι μέχρι και την τελευταία στιγμή οι προδότες και οι δωσίλογοι! Ξεπουλημένα ανθρωπάκια, τελειωμένα στις συνειδήσεις του λαού, δουλοπρεπείς μαριονέτες αλλότριων συμφερόντων, υπόλογοι για πράξεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! Υπογράψτε…