Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ο Παπουτσής κατέβασε τα ΜΑΤ στην πορεία των ατόμων με ειδικές ανάγκες


Αναφορά/Να σημειωθεί ως ανεπιθύμητο
 
 
Συνεπής προ την πολιτική που, εδώ και δύο χρόνια, ακολουθεί η κυβέρνηση του μνημονίου, και του Παπαδήμου τώρα, έδειξε για ακόμη μια φορά πως αντιλαμβάνεται την δημοκρατία. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο υπουργός της αστυνομίας Χρήστος Παπουτσής που έδωσε εντολή να κατέβουν τα ΜΑΤ και να παραταχθούν απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες, που πραγματοποιούσαν, το μεσημέρι της Τρίτης, πορεία από την πλατεία Ομονοίας στο υπουργείο Οικονομικών....

Επί της δίκης για το χαράτσι ....


Επί της δίκης για το χαράτσι στο ΣτΕ
Στις 2 Δεκεμβρίου 2011 εκδικαζόταν στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του νόμου για το χαράτσι της ΔΕΗ όπου ακούστηκαν και οι αιτιάσεις του δημοσίου. Ο λόγος που είχε ενδιαφέρον η τοποθέτηση και αιτίαση του δημοσίου ήταν διότι στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ήταν μαθηματικά σίγουρο ότι θα έλεγαν και πραγματικές βλέψεις και στόχους της διορισμένης κυβέρνησης, την οποία ανερυθρίαστα είχαν το θράσος να έρθουν να εκπροσωπήσουν οι δικηγόροι αυτοί.
Και βεβαίως τα ‘μαργαριτάρια’ βγήκαν, γιατί κανένας εγκληματίας δεν μπορεί να αποκρύψει τον λόγο και απώτερο σκοπό πίσω από το έγκλημα του όταν στριμωχθεί στην γωνία. Και σε αυτή την περίπτωση ομολογουμένως τόσο οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων ( Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας ) όσο και των δήμων και συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων καθώς και ιδιωτών έκαναν εξαιρετική δουλειά.
Τι ειπώθηκε, λοιπόν, από την πλευρά του δημοσίου, στην προσπάθεια των τριών δικηγόρων που δεν ντράπηκαν να το εκπροσωπήσουν σε αυτή την περίπτωση; Σε τρεις αγορεύσεις που όχι μόνο δεν είχαν συνοχή αλλά ήταν και πλήρεις αβασίμων και έωλων ισχυρισμών και αιτιάσεων, στον παρατηρητή που δεν θα κουραζόταν από την μακρηγορία τους και την ασυναρτησία τους, η επιχειρηματολογία τους είχε ως εξής :
κάθε νόμος, αφού είναι νόμος πρέπει να ακολουθείται
όλοι έχουν ήδη πληρώσει το χαράτσι άρα δεν τίθεται λόγος ακύρωσης του (!)
εάν ακυρωθεί το χαράτσι θα μπει άλλο σκληρότερο μέτρο
το χαράτσι είναι η επιβεβαίωση της αξίας της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων Πολιτών (!)
το χαράτσι είναι ανταποδοτικό διότι επιτρέπει στους Έλληνες Πολίτες να κρατήσουν την ιδιωτική τους περιουσία ώστε αυτή να μην δημευθεί υπέρ των δανειστών.
Τα επιχειρήματα τους περί χαρακτηρισμού του χαρατσιού ως τέλος και όχι φόρο, κλπ είναι ήσσονος σημασίας αφού ισχυρίστηκαν ότι και φόρος να χαρακτηρίζεται έχουν δικαίωμα να τον επιβάλλουν όπως θέλουν.
Από τα επιχειρήματα τους προκύπτει το εξής, κάτι που άμεσα το κατάλαβε και ο πρόεδρος του ΣτΕ όπως θα αναφέρουμε παρά κάτω : ότι το χαράτσι είναι ουσιαστικά το ενοίκιο που μας επιβάλλουν να πληρώσουμε για να μην κατασχεθούν οι περιουσίες μας ( δηλ. οι ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων Πολιτών ) υπέρ των δανειστών, του Μνημονίου, των κατοχικών δυνάμεων. Δηλαδή, ότι η … ‘ανταπόδοση’ του χαρατσιού έγκειται στο ότι θα έχουμε το δικαίωμα να κρατήσουμε τα σπίτια μας και να στεγάζουμε τις όποιες επιχειρήσεις μας.
Ο πρόεδρος του ΣτΕ που το ‘έπιασε’ αυτό ρώτησε τότε τον δικηγόρο του δημοσίου « εγγυάται το Δημόσιο ότι με την πληρωμή του χαρατσιού για το 2011 και 2012 μόνο όπως ισχυρίζεσθε θα εξασφαλίσει και τις αξίες και την ακεραιότητα / αποφυγή κινδύνου για τις ιδιωτικές περιουσίες και θα αποφύγετε την χρεοκοπία για την αποφυγή της οποίας ισχυρίζεσθε ότι επιβάλλατε το χαράτσι;».
Στην ερώτηση αυτή ο δικηγόρος του δημοσίου απάντησε « όχι βέβαια απλώς έτσι πρέπει να γίνει γιατί αυτός είναι ο νόμος» και μετά ψέλλισε και κάτι περί μεγάλης προσπάθειας της ‘κυβέρνησης’ να αποφύγει χρεοκοπίες, κλπ.
Συνεπώς, είναι σαφές ότι είναι μέγα λάθος η πληρωμή του χαρατσιού ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον εν αναμονή εκδόσεως της αποφάσεως από το ΣτΕ επ’ αυτού, κάτι που δεν θα γίνει νωρίτερα από το τέλος Ιανουαρίου.

Πηγή: Πολίτες Καλαμαριάς

Ρεμπέτικη βραδιά διοργανώνουν φοιτητές για τους απεργούς χαλυβουργούς

Ρεμπέτικη βραδιά διοργανώνουν φοιτητές για τους απεργούς χαλυβουργούςαπό Thestival
Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους προς τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας δείχνουν φοιτητές στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνουν ρεμπέτική βραδιά για την ενίσχυσή τους…
Ειδικότερα το Αυτόνομο Σχήμα Μαθηματικού του ΑΠΘ διοργανώνει αύριο, Παρασκευή, στις 22:00, ρεμπέτικη βραδιά στο φουαγιέ της Σχολής Θετικών Επιστημών.
Η εκδήλωση γίνεται για την οικονομική ενίσχυση των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας που εδώ και ένα μήνα απεργούν ζητώντας να ανακληθούν οι απολύσεις συναδέλφων τους και να μην εφαρμοστεί στην επιχείρηση η εκ περιτροπής εργασία.