Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους δικηγόρους την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 2.3 στις 10 πμ κατά την έναρξη της Ειδικής Συνέλευσης Προέδρων και Αντιπροσώπων Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων και της Ολομέλειας των Προέδρων στη Θεσσαλονίκη με «Τρόικα – Η δικαιοσύνη και το δικηγορικό επάγγελμα υπό πολιορκία» να συγκεντρωθούν ΕΞΩ από την είσοδο του χώρου διεξαγωγής της Ειδικής Συνέλευσης (Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς , Κατούνη 3, Λαδάδικα) προκειμένου να ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ τους συναδέλφους Dr. Marcella Prunbauer-Glaser , Πρόεδρο της CCBE (Eυρωπαϊκή Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων), Jean-Marie Burguburu , Aντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της CCBE, εκπρόσωπο της Γαλλικής Αντιπροσωπείας, Jose-Maria Davo-Fernandez, Πρώην Πρόεδρο της CCBE , εκπρόσωπο της Ισπανικής Αντιπροσωπείας, Dr. Peter S. Szab’o, μέλος της Ουγγρικής αντιπροσωπείας , Ιωάννη Παπαζαχαρία, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάφου, εκπρόσωπο της Κυπριακής αντιπροσωπείας και Επαμεινώντα Κορακίδη, μέλος του Δ.Σ. του Παγκυπρίου, εκπρόσωπο της Κυπριακής αντιπροσωπείας, να ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΟΥΜΕ με την παρουσία μας την ριζική αντίθεση του σώματος τόσο στην Ελληνική κυβέρνηση, όσο και στην ΤΡΟΪΚΑ και να εκφράσουμε την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας στους υπόλοιπους Ευρωπαίους δικηγόρους, που βρίσκονται στην ίδια «μοίρα» .
Οι συνάδελφοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους για τις αξιώσεις και δράσεις της ΤΡΟΪΚΑΣ και των εθνικών κυβερνήσεων που ασκούν επίδραση στη λειτουργία της δικαιοσύνης, στο θεσμικό ρόλο των δικηγορικών συλλόγων και των δικηγόρων και στα δικαιώματα των πολιτών.
Θα παρασταθεί επίσης και εκπρόσωπος του Ιρλανδικού δικηγορικού συλλόγου, στον οποίο λόγω ΤΡΟΪΚΑΣ επιβλήθηκε πρόσφατα άμεσος και ασφυκτικό κυβερνητικός έλεγχος
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα υπάρχει μετάφραση από τα Αγγλικά στα Ελληνικά και αντίστροφα.
Η διαδικασία θα διαρκέσει από τις 10.30 πμ μέχρι τις 5μμ με ένα μικρό διάλειμμα.
Την επόμενη ημέρα (Σάββατο) στον ίδιο χώρο (10πμ) θα αρχίσουν οι εργασίες μιας από τις πιο κρίσιμες Ολομέλειες των Προέδρων προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων των Ελλήνων δικηγόρων κατά της κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑΣ, που επιχειρούν μέσω διαδοχικών νομοθετημάτων την υποταγή της Ελληνικής δικαιοσύνης στις σκοπιμότητες του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, τη μετατροπή της σε φορο-εισπρακτικό μηχανισμό, την «κρατικοποίηση» των δικηγορικών συλλόγων, την κατάργηση της οργανωτικής, διοικητικής και οικονομικής τους αυτοτέλειας , την αρπαγή της περιουσίας τους, και τον εξαναγκασμό του 70% περίπου του ενεργού δικηγορικού «πληθυσμού» σε έξοδο από το επάγγελμα μέσω σειράς εξοντωτικών μέτρων (αύξηση ασφαλίστρων, άγρια φορολοόγηση με την επιβολή «αντικειμενικών κριτηρίων» κλπ.).
Στην είσοδο του Κέντρου, δικηγόροι που συγκροτούμε την ομάδα «ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ», θα κρατάμε πανό με τις φράσεις αυτές:
«DEAR COLLEAGUES WELCOME TO THESSALONIKI...SUPPORT US IN OUR STRUGGLE AGAINST "TROIKA" -THERE IS NO FUTURE FOR US AND GREEK JUSTICE! NO "FAIR TRIALS” WITH THIS "UNFAIR" GREEK GOVERNMENT!»
(GREEK LAWYERS AGAINST "TROIKA") και θα διανέμουμε σχετικό έντυπο υλικό.
Σημείωση: Η ΟΜΑΔΑ είναι ανοιχτή σε κάθε δικηγόρο (άντρα ή γυναίκα) που θέλει να την πλαισιώσει ανεξάρτητα και πέρα από τις υφιστάμενες συνδικαλιστικές παρατάξεις και σχήματα. Για ενημέρωση και περισσότερες απευθυνθείτε στους συναδέλφους:
ΜΑΝΟΛΗ ΛΑΜΤΖΙΔΗ , μέλος ΔΣ ΔΣΘ (6977 221 276), ΛΙΑ ΖΩΡΔΟΥΜΗ (6945 102 726), ΚΩΣΤΑ ΑΜΠΑΤΖΑ ( 6977 594 387), ΖΩΗ ΚΑΣΑΡΗ (6932 572 099), ΝΙΚΟ ΣΩΧΑΛΗ (6978 411 182), ΣΩΤΗΡΗ ΑΣΗΜΙΑΔΗ (6932 458 844).

Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ !