Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της χώρας ...

 
από το μπλογκ  "Φάρος του Θερμαϊκού"
 
 
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσέφυγε ο Δήμος Θερμαϊκού, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», ζητώντας να ακυρωθεί η μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ του Κάμπινγκ Επανομής, έκταση 3.210.155 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) μαζί με όλες του τις εγκαταστάσεις.

Μορφή χιονοστιβάδας προσλαμβάνει, πλέον, η κατάθεση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τόσο από Δήμους όσο και από πολίτες, κατά της μεταφοράς ακινήτου του Δημοσίου στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προς αξιοποίηση. Συγκεκριμένα κατατέθηκαν μαζικά οκτώ αιτήσεις στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με τις οποίες οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν, ως αντισυνταγματικές και παράνομες, οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με τις οποίες αποφασίστηκε δημόσια περιουσία να μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ ,για αξιοποίηση.
Εκτός από το Δήμο Θερμαϊκού για το Κάμπινγκ Επανομής, στο Συμβούλιο της Επικρατείας έκαναν προσφυγή ο Δήμος Θάσου, που ζητάει, από τους συμβούλους Επικρατείας, να ακυρωθεί η μεταβίβαση στο Ταμείο του λιμένα Θάσου, έκτασης 15.709 τ.μ., της έκτασης Χρυσή Αμμουδιά (181.641 τ.μ.) και έκταση 253.278 τ.μ. στη θέση «Βάλτα» της Σκάλας Ραχωνίου, του Δήμου Θάσου. Στην τελευταία αυτή έκταση υπάρχουν βαλτώδεις αγροί και χερσολίβαδο.

Ο Δήμος Γορτυνίας Αρκαδίας ζητεί την ακύρωση της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ του «Ξενία Βυτίνας» έκτασης 37.534 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Καμπέα». Από τα 37.534 τ.μ. τα 14.450 τ.μ. είναι δημόσια δασική έκταση, όπως αναφέρει, ο εν λόγω Δήμος. Ακόμη, ο Δήμος Ιστίας-Αιδηψού στρέφεται κατά της μεταβίβασης στο επίμαχο Ταμείο των εγκαταστάσεων των υδροθεραπευτηρίων του ΕΟΤ, που λειτουργούν 21 υδροθεραπευτήρια. Μάλιστα, τα 5 από αυτά έχουν δικές τους πηγές, ενώ τα υπόλοιπα 16 υδροδοτούνται, από πηγές του ΕΟΤ.Επίσης, έξι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων ζητούν να ακυρωθεί η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ, της ιαματικής πηγής Καμένων Βούρλων-Κονιαβίτη, έκτασης 827.930 τ.μ. και της ιαματικής πηγής Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων έκτασης 488.089 τ.μ. μαζί με τις εγκαταστάσεις τους.
Παράλληλα, 60 κάτοικοι του Δήμου Κέρκυρας ζητούν την ακύρωση της μεταβίβασης, της περιοχής «Νήσος» ή «Ίσσος» έκτασης 1.788.268 τ.μ. Η έκταση αυτή βρίσκεται στη λωρίδας ξηράς η οποία διαχωρίζει τη λίμνη Κορισσίων από τη θάλασσα, από το δάσος κέδρων και τις πετρόμορφες αμμοθίνες.Τριάντα κάτοικοι των Λουτρών Υπάτης ζητούν από το ΣτΕ να ακυρωθεί η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ του ακίνητο του ΕΟΤ έκτασης 837.958 τ.μ. μαζί με τις σχετικές εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών Υπάτης. Τέλος, δυο κάτοικοι της Αττικής ζητούν την ακύρωση της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ του ακίνητου «Κτήμα Ζαχάρως» έκτασης 123.678 τ.μ. που βρίσκεται στο Δήμο Ζαχάρως Ηλείας και είναι κυριότητας του ΕΟΤ. Το «Κτήμα Ζαχάρως» περιλαμβάνει ένα ακίνητο έκτασης 131.438 τ.μ. και παραλία επιφάνειας 7.760 τ.μ. Οι δύο προσφεύγοντες έχουν ιδιοκτησίες στην επίμαχη έκταση του Δήμου Ζαχάρως.