Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

«Η μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες της νέας κυβέρνησης»


thestival


«Η μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες της νέας κυβέρνησης»
Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες της νέας κυβέρνησης» θα γίνει απόψε στη Θεσσαλονίκη…
Η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η Ένωση Μεταναστών Εργατών διοργανώνουν τη σχετική εκδήλωση σήμερα το απόγευμα, στις 18.30, στη Νομική ΑΠΘ.
Παράλληλα, θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ της Α. Σιαφάκα, «Πολιτικοί Πρόσφυγες: Ζώντας το μύθο τους στην Ελλάδα».
«Η νέα κυβέρνηση κλιμακώνει την προσπάθεια να φορτώσει τα σπασμένα της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας και αναζητά στους μετανάστες και τους πρόσφυγες τους αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία της πολιτικής του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Επιχειρεί να παίξει το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσει την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας. Παντού, οι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, την κρίση, τις δικτατορίες και την κλιματική αλλαγή μπαίνουν στο στόχαστρο από μια νέα ρατσιστική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ηγετών της, του Σαρκοζί, της Μέρκελ, του Κάμερον που στο όνομα των διαφορών της θρησκείας και της κουλτούρας κηρύσσουν το τέλος της πολυπολιτισμικής κοινωνίας και της δυνατότητας συμβίωσης ντόπιων και μεταναστών», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο – κάλεσμα για την εκδήλωση.
Επισημαίνεται ακόμη πως «η συνεργασία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με το ΛΑ.Ο.Σ άνοιξε το δρόμο για κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων και η υπουργοποίηση τους τώρα θα τις δυναμώσει».
«Καλούμε τους εργαζόμενους , τους φοιτητές, τους μαθητές , τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών , όλους και όλες που αγωνίζονται για την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου να δώσουμε μαζί την μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τη νεοναζιστική απειλή», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου