Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Οι πολίτες από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη βγήκαν στους δρόμους, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους, στα σκληρά μέτρα...

 

Με ένα φέρετρο και με τους πένθιμους ήχους ενός τύμπανου, οι αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στο ρολόι στην πλατεία Αριστοτέλους. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η κηδεία δεν θα γίνει και η λατρευτή μας μητέρα Ελλάδα ετών 190, την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας... δεν θα επιτρέψουμε να τα κηδέψουν''.
ΦΩΤΟ από thousandnews.gr
ΦΩΤΟ από thousandnews.gr

Νωρίτερα μεγάλη πορεία διαδηλωτών, πέρασε από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου και κατευθύνθηκε στην οδό Φράγκων όπου κοντά στεγάζεται τόσο το γραφείο του Χάρη Καστανίδη όσο και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Όταν οι πορείες, έφτασαν στη Γ.Γ Μακεδονίας – Θράκης, δημιουργήθηκε μικροένταση. Οι διαδηλωτές πετούσαν αντικείμενα μέσα στο κτίριο και κατάφεραν να ρίξουν τα κάγκελα. Δείτε τα βίντεο του spnews.gr




Συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή και στο Ηράκλειο. Άτομα κάθε ηλικίας φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου με τους περισσότερους να κρατούν αναμμένα κεριά, κατσαρόλες και καραμούζες. Οι διαμαρτυρόμενοι πέρασαν από γραφεία βουλευτών του νομού στις πόρτες των οποίων θυροκόλλησαν κείμενο με το οποίο τους ζητούν να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Στα Τρίκαλα παρά το κρύο και το χιόνι οι πολίτες έκαναν συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για να στείλουν μήνυμα ότι δε μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους άλλα βάρη. To πρωί είχαμε επεισόδια μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και Αντιεξουσιαστών (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Μεγάλη συμμετοχή και στις δύο πορείες στο κέντρο της Πάτρας...


Στον Βόλο, τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Βόλου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικοί και γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, έκαναν πορεία από τα γραφεία του ΕΚΒ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για διαμαρτυρηθούν για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και τις απολύσεις που έρχονται. Κινητοποίηση έκανε και το ΠΑΜΕ στη πλατεία Πανεπιστημίου.
ΦΩΤΟ από το e-volos.gr
ΦΩΤΟ από το e-volos.gr

Στο Άργος, μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν κατάληψη στο Δημαρχείο από νωρίς το πρωί...
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI


Διαβάστε ακόμα:
Απέκλεισαν το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης

Τρίκαλα: Ήρθαν στα χέρια ΠΑΜΕ και Αντιεξουσιαστές! ΦΩΤΟ


πηγή

Τι ισχύει για ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ ΑΠΟΧΗ

 ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΟΣ!!!

 Καλησπέρα σε όλες και όλους.

Προτού μπείτε στην ουσία του νόμου (την οποία θα δούμε μαζί παρακάτω) πρέπει να καταλάβετε ότι ακόμα και η φράση "εκλογικός νόμος" αφορά τους εκλέγοντες και τους εκλεγόμενους.
Όχι τους απέχοντες και τους καφεπίνοντες...

Συνεπώς, θα μου πείτε ότι, ο απέχων είναι μη υφιστάμενος.
Για το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι ανυπόστατος. Άρα δεν το ευνοεί. Σωστά?

ΟΧΙ.
Απόλυτα λάθος.
Ο απέχων αφαιρεί την ψήφο του από την κάλπη κι έτσι μικραίνει τον παρονομαστή του κλάσματος του εκλογικού μέτρου. Εξηγώ:
Έστω ότι σε μια ψηφοφορία 10 εγγεγραμμένων προσέρχονται και ψηφίζουν και οι 10. Για να κερδίσει κάποιος τις εκλογές θα πρέπει να λάβει 6 ψήφους.

Αν στην ίδια ψηφοφορία προσέλθουν, όμως 6, τότε νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα λάβει 4 ψήφους.

Στο παραπάνω παράδειγμα λοιπόν, η αποχή έδωσε μια ώθηση τουλάχιστον 2/10, δηλαδή 20% στον πρώτο.

Πάμε τώρα να δούμε το λευκό και το άκυρο.
Το άκυρο είναι επίσης σαν μια αποχή. Αν και πέφτει στην κάλπη εξαιρείται από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι το αποτέλεσμα αφορά ΜΟΝΟ τα έγκυρα ψηφοδέλτια.

Την ίδια τύχη με τον απέχοντα και τον ακύρως ψηφίσαντα έχει και ο επιλέξας το λευκό. Αν και το ΑΕΔ είχε κρίνει τα λευκά ως έγκυρα, ήρθε στην πορεία νέος και σαφής εκλογικός νόμος ο οποίος συμπεριέλαβε και τα λευκά στα άκυρα. Άρα και τα λευκά επιτελούν τον ίδιο ακριβώς ρόλο με τα άκυρα και τους απέχοντες.

Και τώρα ας περάσουμε στην ουσία του εκλογικού νόμου. Πρόκειται προφανώς, για νόμο-μεταπράττη της λαϊκής βούλησης που είναι γεμάτος από λογικά σφάλματα. Τα σφάλματα αυτά σε οποιονδήποτε δημοκράτη πολίτη φαίνονται αδιανόητα ή/και παράλογα και ίσως όντως να είναι.

Πέραν του γεγονότος ότι ο εκλογικός νόμος ερμηνεύει ένα προδήλως έγκυρο ψηφοδέλτιο ως άκυρο, με αυτή την αριθμητική αφαίρεση προβαίνει και σε μια σειρά άλλων αυθαιρεσιών.

Οπότε φτάνουμε και στο ζητούμενο: Όσο μειώνεται ο παρονομαστής τόσο αυξάνεται η ισχύς των κομμάτων.
Με δεδομένα ότι:
1. Ένα κόμμα για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση χρειάζεται ποσοστό τουλάχιστον 35%.

2. Οι εκλογές είναι έγκυρες ανεξάρτητα από τον αριθμό των ψηφισάντων (σε ακραίο θεωρητικό επίπεδο ακόμα κι αν ψηφίσει 1 μόνο Έλληνας οι εκλογές είναι έγκυρες και εκλέγουν κυβέρνηση), και
3. Το πρώτο κόμμα παίρνει πριμ 50 έδρες για την πρωτιά του.

Καταλαβαίνετε ότι κάθε ψηφοδέλτιο άκυρο/λευκο/αποχή μικραίνει διαρκώς τον παρονομαστή του κλάσματος και έτσι αυξάνει το ποσοστό του κόμματος όπως παρουσιάζεται στην τηλεόραση.

Παράδειγμα: Το 2009 το πασοκ έλαβε σε απόλυτο αριθμό ψήφων λιγότερες ψήφους από όσες είχε λάβει το 2007.
Κι όμως, το 2007 έχασε τις εκλογές και το 2009 όμως το ποσοστό του έφτασε στο 44%!

Αυτό το παραπάνω είναι αποτέλεσμα της λεγόμενης αναγωγής. Η αναγωγή αφαιρεί τα λευκά/άκυρα/αποχές από το εκλογικό μέτρο και απαιτεί μια σχετική πλειοψηφία επί των εγκύρων. Το πρώτο κόμμα, αυτό που θα συγκεντρώσει αυτή τη σχετική πλειοψηφία παίρνει "δώρο" και τις 50 έδρες. Δηλαδή, τελικά, η αδιάθετη ψήφος του λευκού/άκυρου/αποχής, δεν χάνεται αλλά έχει προϋπολογιστεί από το νομοθέτη στο ποσό των 50 εδρών. Κι αυτές τις παρέχει δώρο στο πρώτο κόμμα. Έτσι λοιπόν, στο τελικό αποτέλεσμα, φαίνεται να έχουν υπολογιστεί όλες οι ψήφοι και το σύστημα είναι δήθεν "αναλογικό".

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο εκλογικός νόμος στοχεύει πρωτίστως στην διάσωση του πολιτικού συστήματος και όχι στην δημοκρατική έκφραση του λαού.

Και πώς αντιδράμε?
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!

Είστε μνημονιακοί? Ψηφίστε το φιλομνημονιακό σας κόμμα (πχ ΛΑΟΣ κλπ)
Είμαστε αντιμνημονιακοί? Ψηφίζουμε το αντιμνημονιακό κόμμα της επιλογής μας.

Η μόνη λύση είναι η συμμετοχή.
Η αποχή (με οποιοδήποτε τρόπο) είναι ανοχή και εν τέλει, συνενοχή.




Μάλιστα, στις εκλογές συμβαίνει το εξής τραγελαφικό: Όσο μεγαλώνουν τα απόλυτα νούμερα της αποχής, του λευκού και του άκυρου, τόσο μεγαλώνουν τα ποσοστά των κομμάτων! Δηλαδή όσο λιγότερες έγκυρες ψήφου λαμβάνουν τα κόμματα τόσο ενισχύουν το ποσοστό τους!

Δείτε ένα παράδειγμα με αυτή την εικόνα.
Προσέξτε ότι υπολογίζει με τη λέξη "αποχή" στο 30%, υπολογίζει λευκά και άκυρα που δεν έχουν άλλωστε συμπεριληφθεί στο δείγμα.

...
Με την αναγωγή λοιπόν, δηλαδή την εξαγωγή της αποχής η νδ που πριν από 2 μέρες ήταν στο 18% τώρα πάει στο 31%!

Γι' αυτό αν δεν θέλετε τον Αντωνάνκη νέο μονάρχη της χώρας, σε στυλ Γιωργάκη, να πάτε να ψηφίσετε έγκυρο ψηφοδέλτιο. Τελεία.
Δείτε περισσότερα
 
 

BUNDESTAG Γερμανική Βουλή



Μέχρι και στην βουλή τους έχουν ....την ΕΛΛΑΔΑ....τα σχόλια δικά σας !!!!