Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

μέσα από τα μάτια μαθητών λυκείου....


www.youtube.com
Από το αρχείο της Camera Zizanio... ... Μια ταινία των μαθητών του 1ου Ενιαίου Λυκείου Νέας Ιωνίας για την 30η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Συμμετ...

Πολυτεχνείο 1973 - εισβολή του τανκ

 
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!!!!
 
www.youtube.com


ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973ΜΕΡΟΣ 1


www.youtube.com
Ηχητικο ντοκουμεντο και εικονες απο το Πολυτεχνειο.Μερος Πρωτο.

φωτογραφίες από το Πολυτεχνείο 1973

πιτσιρίκος | Το ΛΆΟΣ ως άλλοθι

Όσο εμείς θα ασχολούμαστε με τις ακροδεξιές και ρατσιστικές θέσεις του Βορίδη και του Γεωργιάδη, η κυβέρνηση της χούντας θα περάσει όλα αυτά που θέλει να περάσει.

Ύστερα, το ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θα πουν «ορίστε, εμείς για το καλό της χώρας, ως και με την ακροδεξιά συνεργαστήκαμε – τόσο μεγάλη θυσία κάναμε». Έτσι, έχουν την ελπίδα πως θα αποκρύψουν ότι κι αυτοί ακροδεξιοί είναι – η χρησιμότητα του ΛΆΟΣ είναι ότι κάνει το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να μοιάζουν με δημοκρατικά κόμματα, ενώ δεν είναι."
(Απ'ο τον πιτσιρίκο (δεν ξέρω ποιός είναι αλλά τις περισσότερες φορές τα λέει σύντομα, περιεκτικά και, πιστεύω, σωστά....)

pitsirikos.net
Πολλοί αναρωτιούνται γιατί έπρεπε να μπει στη νέα κυβέρνηση χουντικής συνεργασίας το ΛΆΟΣ. Τα πράγματα είναι απλά: Το ΛΆΟΣ μπήκε στην κυβέρνηση μόνο και μόνο για να τραβήξει πάνω του την προσοχή και να αποπροσανατολίσει. Όσο εμείς θα ασχολούμαστε με τις ακροδεξιές και ρατσιστικές θέσεις του Βορίδη ...
από φατσοβιβλίο...

Αν είμασταν στη δραχμή… δεν θα χανόταν η ντροπή!

euro drachmas 300x225 Αν είμασταν στη δραχμή... δεν θα χανόταν η ντροπή!Με όλα όσα γίνονται, αναρωτιέμαι:
Θα τολμούσαν οι πολιτικοί να ζητήσουν 200.000 δραχμές ετήσιο φόρο σχεδόν για κάθε ακίνητο;
Θα τολμούσε ο κ.Βενιζέλος να μαλώνει τον Βαξεβάνη που αποκάλυψε ότι η σύζυγός του διαθέτει 1.000.000.000 δρχ σε καταθέσεις;
Θα τολμούσαν να έγραφαν στον προυπολογισμό… 10.000.000 δρχ για προμήθεια ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Θα τολμούσαν να έλεγαν στους Έλληνες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως θεσμός… τους κοστίζει γύρω στα 2.000.000.000 δραχμές κάθε χρόνο και την ίδια στιγμή να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ασθενοφόρα σε όλη την Ελλάδα;


ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία....

...τα αιτήματα παραμένουν ίδια...και το χειρότερο;;; Σε εποχές υποτιθέμενης δημοκρατίας!!!!



Φωτογραφίες του χρήστη Hercules Ziogas
 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΔΥΝΑΜΗ Η Ο ΑΓΩΝΑΣ!
 
 
από το φατσοβιβλίο...

εκδίκαση υπόθεσης για σφάλματα υπέρ του πολίτη

Σήμερα είχαμε στην Καλαμάτα εκδίκαση υπόθεσης για σφάλματα στον υπολογισμό του φόρου που επιβάλλεται μέσω ΔΕΗ. Σύμφωνα με την εκπομπή 5+ της ερτ3, η υπόθεση εκδικάστηκε υπέρ του πολίτη, ο οποίος ΔΕΝ καλείται να πληρώσει το αυξημένο ποσό παρά μόνον όταν θα διορθωθεί το λάθος, το νέο πια ποσό.

δικαιούνται δωρεάν νομική στήριξη όσοι αδυνατούν...

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας και όπως ανακοινώθηκε στην εκπομπή 5+ της ερτ 3, όσοι είναι άποροι και έχουν γίνει λάθη στον υπολογισμό του φόρου - τέλους, δικαιούνται βάση του νόμου 3226/2004 δωρεάν δικηγορική στήριξη. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να απευθυνθούν στα κατά τόπους πρωτοδικεία.

Δωρεάν τρόφιμα σε απόρους

Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2011 14:11
 
sissitia
Ρύζι, ζυμαρικά αλλά και γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ θα διανεμηθούν δωρεάν σε απόρους, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος της ΕΕ. Έτσι, έως το τέλος της χρονιάς, θα διανεμηθούν 7.021.000 κιλά ζυμαρικών, 5.200.500 κιλά ρυζιού και 426.000 κιλά τυριού γραβιέρας Κρήτης, σύμφωνα με τις αποφάσεις που υπέγραψε ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Στην περίπτωση που υπάρξουν υπόλοιπα ποσοτήτων, είτε γιατί κάποιοι αρνηθούν να παραλάβουν ό,τι δικαιούνται, είτε γιατί έχει μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων απόρων, τότε οι φορείς των δικαιούχων θα πρέπει να τις μοιράσουν εντός της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας σε αυτούς που σιτίζουν, σε Ιερές Μητροπόλεις και σε πολύτεκνες οικογένειες.

Ανάδοχος εταιρία για την υλοποίηση του προγράμματος και την ολοκλήρωση της διανομής του ρυζιού στους δικαιούχους είναι η ΕΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΕ, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού. Η διανομή θα γίνει ως εξής : α) 9 κιλά ανά σιτιζόμενο άτομο (233.361 κιλά συνολικά) β)15 κιλά ανά άπορο (1.544.445 κιλά συνολικά) και γ) στις οικογένειες θα δοθούν 3.422.694 κιλά συνολικά. Ανάλογα με τα μέλη τους έχουν λαμβάνει από 15 κιλά έως 78 κιλά. Μια τριμελής οικογένεια δικαιούται για παράδειγμα 30 κιλά ενώ μια τετραμελής 35 κιλά.



Η εταιρία NUTRIA AE, ως ανάδοχος, καλείται να υλοποιήσει το πρόγραμμα διανομής ζυμαρικών. Θα δοθούν 15 κιλά ανά σιτιζόμενο άτομο, 20 κιλά ανά άπορο και από 20 έως 70 κιλά ανά οικογένεια, ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους. Επίσης 365 κιλά ζυμαρικά θα δοθούν δωρεάν στο Σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού». Επίσης η ίδια εταιρία έχει την ευθύνη της δωρεάν διανομής των 426.000 κιλών γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ. Οι άποροι (σιτιζόμενοι ή όχι) δικαιούνται 1 κιλό το άτομο και οι οικογένειες ανάλογα τα μέλη τους από 1 έως 13 κιλά.
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2011 14:36

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έκοψε το ηλεκτρικό στο Υπουργείο Υγείας


ερτ 3

Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2011 09:42


deh_logo3


Σε συμβολική διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για τουλάχιστον τέσσερις ώρες, στο κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Υγείας προχώρησε το πρωί της Τετάρτης η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Με τον τρόπο αυτό οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διαμαρτύρονται για τις μεγάλες οφειλές ύψους 3,8 εκατ. € του υπουργείου στην επιχείρηση. Επίσης με αυτόν τον τρόπο η ΓΕΝΟΠ θέλει να διαμαρτυρηθεί για το χαράτσι και την απειλή διακοπής του ρεύματος στους πολίτες τη στιγμή που το κράτος χρωστάει τεράστια ποσά. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι το ελληνικό δημόσιο χρωστάει στη ΔΕΗ πάνω από 141 εκατ. € και κανείς δεν του κόβει το ρεύμα και πρόσθεσε, ότι «δεν μπορεί να επιβάλουν στους εργαζόμενους της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα στους φτωχούς και τους άνεργους».