Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Προσφυγή ΔΣΑ - ΤΕΕ στο Στρασβούργο κατά του Μνημονίου




Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κατά της εφαρμογής του Μνημονίου...
κατέθεσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, επικαλούμενοι κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.
ΔΣΑ και ΤΕΕ προσέφυγαν στο Στρασβούργο μετά την αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε νόμιμο και συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο.
Στην προσφυγή υποστηρίζεται, ότι η εφαρμογή του Μνημονίου, που οδήγησε στην περικοπή μισθών και συντάξεων, προσβάλλει το δικαίωμα της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, το οποίο προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Όπως αναφέρεται στην προσφυγή, ο περιορισμός του εισοδήματος των εργαζομένων έχει διαρκή και μόνιμο χαρακτήρα και ισοδυναμεί με στέρηση της περιουσίας τους, ενώ παραβιάζονται και οι αρχές της αναλογικότητας, του σεβασμού τη αξίας του ανθρώπου και της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου πολίτη.
Στο Στρασβούργο προσέφυγε η δικηγόρος Αθηνών Ιωάννα Κουφάκη, η οποία εργάζεται στο ΤΕΕ, καθώς δικαίωμα προσφυγής στο ΕΔΔΑ έχουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα.
Παρέμβαση υπέρ των θέσεών της, άσκησαν ο ΔΣΑ και το ΤΕΕ μέσω του σημερινού προέδρου του ΔΣΑ, Γιάννη Αδαμόπουλου, του πρώην προέδρου του, Δημήτρη Παξινού, του μέλους του ΔΣ, Θεόδωρου Σχινά, του πρώην υπουργού Επικρατείας και δικηγόρου, Αντώνη Αργυρού, και του δικηγόρου Βασίλη Χειρδάρη.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-9-2012 από directNEWS.gr