Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Οι ρομπέν της ΔΕΗ ξαναχτύπησαν σε χωριό της Ημαθίας


Ακάθεκτοι είναι οι Ρομπέν της Βέροιας …Και σήμερα συνέδεσαν ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους σε χωριό στην Ημαθία. Η χαρά μεγάλη στους ανθρώπους που είδαν ξανά φως στο σπίτι τους..

Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησαν τους ανθρώπους που ξανά σύνδεσαν το ρεύμα στο σπίτι τους.
Σήμερα βρέθηκε και το Associated Press στη Βέροια και Νορβηγοί δημοσιογράφοι από μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Νορβηγίας (400.000 φύλα και 600.000 κλικ στην ηλεκτρονική της έκδοση ). Θέμα τους, η κίνηση των πολιτών που επανασυνδέουν το ρεύμα, σε όσους το κόβει η ΔΕΗ. Ήταν παρόντες σε δύο περιπτώσεις σήμερα και έδειχναν ενθουσιασμένοι με αυτό που έβλεπαν. Όπως είπανε, θέλουν να φτάσει παντού αυτός ο τρόπος αλληλεγγύης στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται τόσο άγρια αυτήν την εποχή. Μάλιστα, από αυτούς θα φτάσει η είδηση σε όλο τον κόσμο. Από ότι μαθαίνουμε, σειρά έχουν κανάλια άλλων χωρών και κανάλια παγκόσμιας εμβέλειας.

Αναρτήθηκε σε BLOG της Ημαθίας
 
από "ακτιβιστή"

Η «ΜΗΤΕΡΑ των ΜΑΧΩΝ» για το ΧΑΡΑΤΣΙ της ΔΕΗ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ, ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!!!
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑ
Αυτή, θα είναι η μητέρα των μαχών ενάντια στο άδικο χαράτσι που επιβάλλεται μέσω ΔΕΗ σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Το ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών) έχει καταθέσει Συλλογική Αγωγή και Ασφαλιστικά Μέτρα για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, ζητώντας την ακύρωσή του. Η δικάσιμος για τα Ασφαλιστικά Μέτρα, στο…. Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, είναι στις 30.11.2011 και ώρα 13:00.
Στην πράξη, αν πετύχει η έκδοση ασφαλιστικών μέτρων, τότε η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να μην δέχεται την πληρωμή του χαρατσιού, βάσει δικαστικής απόφασης, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στα δικαστήρια! Το κείμενο της αγωγής και της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων το έχει εξασφαλίσει η Athens Post.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ATHENS POST


πατήστε εδώ

αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα για τα χαράτσια....


Στο δρόμο σήμερα οι Κρητικοί για το χαράτσι - Τοπικά Νέα

Με μια διπλή κινητοποίηση από τα Εργατικά Κέντρα Ηρακλείου και Ρεθύμνου, οι Κρητικοί λένε το δικό τους ΟΧΙ στο ειδικό τέλος για τα ακίνητα.

δείτε ότι άρθρο κυκλοφορεί για τα χαράτσια...


από NewsIt

Μεγαλώνει το κύμα «ανυπακοής» Οι δήμοι που δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ

Όλο και περισσότεροι είναι οι δήμοι που εναντιώνονται στο μέτρο για το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ακόμη τρεις μεγάλοι δήμοι της Αττικής προστέθηκαν στο «κύμα» ενάντια στο χαράτσι, που ξεκίνησε από τη Νέα Ιωνία, ενώ έμμεσα και ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος άφησε να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το μέτρο , λέγοντας ότι «υπάρχουν πράγματα που λέγονται…αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται… αλλά δεν λέγονται».

Οι δήμοι που έχουν ταχθεί ανοιχτά αντίθετοι στο μέτρο είναι ο Δήμος Περιστερίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Σαρωνικού. Οι διοικήσεις αποφάσισαν να προσφέρουν νομική βοήθεια σε όσους δημότες θελήσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, εξηγώντας και το πώς μπορεί να αποφευχθεί η πληρωμή του.

Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Η. Γκότσης, υπενθυμίζεται ότι έχει διαθέσει προσωπικό που παρέχει πληροφορίες στους δημότες για το πώς να πληρώνουν τους λογαριασμούς μέσω των τραπεζικών ΑΤΜ, αφαιρώντας το ειδικό τέλος. Το ίδιο προσωπικό παραλαμβάνει τις αποδείξεις πληρωμής και συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό μέσω του οποίου θα κατατεθούν μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού. Παράλληλα, οργανώνονται ομάδες εθελοντών που θα επανασυνδέουν το ρεύμα, ακόμη και παράνομα.

Στο πλευρό του Δήμου Νέας Ιωνίας συνασπίστηκαν ακόμη δύο δήμοι, οι δήμαρχοι των οποίων εξελέγησαν κυρίως με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο Π. Φιλίππου (Σαρωνικός) και ο Χρ. Κορτζίδης (Ελληνικό-Αργυρούπολη), που αποφάσισαν και έστειλαν επιστολή ζητώντας ανάλογες πρωτοβουλίες από την Κεντρική Ενωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Από προχθές προστέθηκε στο κύμα και ο Δήμος Περιστερίου, ένας από τους μεγαλύτερους της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας.

Το θέμα βρέθηκε και στο επίκεντρο συνάντησης της ΚΕΔΕ με προέδρους και μέλη Εκτελεστικών Επιτροπών και Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας.

Πολλοί δήμαρχοι αναζήτησαν τρόπους κοινής αντίδρασης, ενώ εκφράστηκε και το δημαρχιακό κίνημα «δεν πληρώνω», που συνεχώς μεγαλώνει, μετά την πρωτοβουλία του δημάρχου Νέας Ιωνίας Νίκου Γκότση να δεσμευθεί για νομική κάλυψη όσων αρνηθούν να καταβάλουν το τέλος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, εκ μέρους του ΔΣ της ΚΕΔΕ τόνισε ότι οι δήμαρχοι δεν έχουν θεσμικό ρόλο, μετά την επιβολή από το υπουργείο Οικονομικών του τέλους στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και επισήμανε ότι δεν μπορούν οι δήμοι να ταυτιστούν με το κίνημα «δεν πληρώνω».

Πάντως παραδέχθηκε ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος, πληρούν όλα τα κοινωνικά κριτήρια και πρέπει να έχουν τη συμπαράσταση των δήμων. Επίσης, τόνισε ότι «δεν πρέπει να ανοίξουμε κερκόπορτες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα και με τα δημοτικά τέλη.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτές που θέλουν τους δήμους να συμπαραστέκονται νομικά στους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν και αυτές που θέλουν πιο δυναμικές παρεμβάσεις, όπως αυτές που πρότεινε ο δήμαρχος Θορικού Π.Ευθυμίου, δηλαδή όταν ένας πολίτης δεν έχει αποδεδειγμένα να πληρώσει, τότε συγκροτημένα ηλεκτρολόγοι του δήμου επανασυνδέουν το ρεύμα της οικίας του.

Ο κ. Ασκούνης δήλωσε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα και να δοθεί μία λύση ειδικά για τις ασθενέστερες κατηγορίες πολιτών.

πηγή