Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

δεχόμαστε να μας κατασχεθεί η περιουσία μας υπέρ των δανειστών

Από τα επιχειρήματα όμως που έβαλα σε λίστα προκύπτει το εξής, κάτι που άμεσα το κατάλαβε και ο πρόεδρος του ΣτΕ όπως θα παραθέσω παρά κάτω : ότι το χαράτσι είναι ουσιαστικά το ενοίκιο που μας επιβάλλουν να πληρώσουμε για να μην κατασχεθούν οι περιουσίες μας ( δηλ. οι ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων Πολιτών ) υπέρ των δανειστών, του Μνημονίου, των κατοχικών δυνάμεων. Δηλαδή, ότι η … ‘ανταπόδοση’ του χαρατσιού έγκειται στο ότι θα έχεις και θα έχω το δικαίωμα να κρατήσεις και να κρατήσω όχι μόνο το σπίτι σου και σπίτι μου αλλά και το δικαίωμα να μένεις καν σε σπίτι ( αφού το πληρώνουν και οι ενοικιαστές / χρήστες ), να στεγάζεις την όποια επιχείρηση σου εάν το πληρώσεις, για ένα βεβαίως χρόνο, εκτός εάν εντός του χρόνου χρειαστούν να σου ζητήσουν και άλλα χρήματα οπότε θα σε ξαναχαρατσώσουν πρίν να μπεί ο νέος χρόνος.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ που το ‘έπιασε’ αυτό ρώτησε τότε τον δικηγόρο του δημοσίου « εγγυάται το Δημόσιο ότι με την πληρωμή του χαρατσιού για το 2011 και 2012 μόνο όπως ισχυρίζεσθε θα εξασφαλίσει και τις αξίες και την ακεραιότητα / αποφυγή κινδύνου για τις ιδιωτικές περιουσίες και θα αποφύγετε την χρεοκοπία για την αποφυγή της οποίας ισχυρίζεσθε ότι επιβάλλατε το χαράτσι;».

Στην ερώτηση αυτή ο δικηγόρος του δημοσίου απάντησε « όχι βέβαια απλώς έτσι πρέπει να γίνει γιατί αυτός είναι ο νόμος» και μετά ψέλλισε και κάτι περί μεγάλης προσπάθειας της ‘κυβέρνησης’ να αποφύγει χρεοκοπίες, κλπ.

Άρα, είναι εμφανές ότι αποδοχή πληρωμής του χαρατσιού είναι επίσης αποδοχή ότι ουσιαστικά οι περιουσίες μας και το Δικαίωμα μας σε στέγη δεν μας ανήκουν και ανά πάσα στιγμή δεχόμαστε να μας κατασχεθεί η περιουσία μας υπέρ των δανειστών προς αποφυγή ‘χρεοκοπίας’.

ΣΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ Ή ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ / ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΔΕΗΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΕΓΗΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ.

Από τις εξαιρέσεις του νόμου αυτού φαίνεται και ποιος πλήττεται και ποιος θα κρατήσει τα δικαιώματα του αυτά : όσοι έχουν στην κατοχή τους διατηρητέα ( τύπου Τσοχατζόπουλου, κλπ ), εκκλησίες, ΜΚΟ και ιδρύματα αλλά και βιομήχανοι, κλπ.. Δηλαδή, δικαίωμα στην περιουσία και τη στέγη / εργασία έχει είτε ο 80% και πάνω ανάπηρος ( δηλαδή άνθρωπος που δεν τους απειλεί ) είτε όποιος ανήκει στους κύκλους τους. Διότι σημειωτέον εγκύκλιοι / απαλλαγές κατά περίπτωση δεν άρουν τον χαρακτηρισμό ενός ανέργου ή απόρου ως υπόχρεου του νόμου ( και άρα στερούμενου το δικαίωμα της ιδιοκτησίας εάν αιτηθεί απαλλαγή εμμέσως όμως αναγνωρίζοντας την εγκυρότητα του νόμου ) απλώς τον εξαιρεί από την καταβολή των χρημάτων, όχι την χρεωστική σχέση.

Συνεπώς, είναι σαφές ότι είναι μέγα λάθος η πληρωμή του χαρατσιού ούτως ή άλλως, πόσω μάλλον εν αναμονή εκδόσεως της αποφάσεως από το ΣτΕ επ’ αυτού, κάτι που δεν θα γίνει νωρίτερα από το τέλος Ιανουαρίου.

Γιατί τόσος χρόνος μέχρι την έκδοση αποφάσεως όταν πρόκειται για θέμα τέτοιας μείζονος σημασίας σε κάθε επίπεδο ;

Η απάντηση είναι απλή : διότι κατ’ αρχάς θα προσπαθήσουν να φοβίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες να τους δώσουν ζεστό χρήμα, το οποίο βέβαια δεν θα επιστρέψουν ποτέ ακόμα και στην περίπτωση έκδοσης ακυρωτικής αποφάσεως καθώς θα το ‘συμψηφίσουν’ με χίλια μύρια άλλα ‘έκτακτα’ της εφορίας, και κατά δεύτερον το ίδιο το ΣτΕ θέλει να δει πόσο το ‘παίρνει’ να εκδώσει φιλοκυβερνητική απόφαση. Για αυτό εξ άλλου δεν έχει εκδοθεί επισήμως και η απόφαση επί του Μνημονίου, έστω και αυτή που δοκιμαστικά διέρρευσαν στα ΜΜΕ.

Στο χέρι μας λοιπόν είναι να μην επιτρέψουμε στο ΣτΕ να βγάλει έστω και στο παραμικρό φιλοκυβερνητική απόφαση και επίσης να δείξουμε στους διορισμένους δηλωσίες – δοσίλογους ότι δεν έχουν καμμία εξουσία που να αναγνωρίζεται από τον Ελληνικό Λαό :

1. δεν πληρώνουμε το χαράτσι, μόνο το ρεύμα
2. δηλώνουμε επισήμως ένσταση και μη αναγνώριση του νόμου τόσο στην ΔΕΗ όσο και στην ΔΟΥ ( είτε άμεσα τώρα είτε σε περίπτωση που η ΔΟΥ μας στείλει πρόσκληση πληρωμής )
3. ασφαλίζουμε τα ερμάρια όπου βρίσκονται οι ‘χελώνες’ της ΔΕΗ όσον αφορά την προσβασιμότητα συνεργείων σε αυτές
4. οργανωνόμαστε στις γειτονιές μας επί του θέματος ώστε να μην υπάρχει εύκολη δυνατότητα ύπαρξης συνεργείων διακοπής στην περιοχή μας αλλά και να υπάρχει δυνατότητα άμεσης επανασύνδεσης του ρεύματος στα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας με ομάδες συμπολιτών μας που γνωρίζουν ασφαλώς πώς να το κάνουν
5. επικαλούμαστε επισήμως το άρθρο 120Σ για τις πράξεις μας και την απαξίωση της διορισμένης ‘κυβερνήσεως’ τόσο με ετικέτα επί της χελώνας και την ένδειξη « ρεύμα πληρωμένο, απαγορεύεται η διακοπή» αλλά και με κάποια γενικότερη ένδειξη του 120Σ στο σπίτι μας όπως π.χ. κάτω από την Σημαία μας εάν την έχουμε μονίμως στον ιστό.
Με τις ενδείξεις αυτές κατοχυρώνουμε την Συνταγματικότητα μας και είμαστε και καθ’ όλα νόμιμοι βάσει και διεθνούς και κοινοτικού και εγχωρίου Δικαίου.
humansupport
στις 9:01 μ.μ.

ΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: Το τσουνάμι ξεκινάει από ένα μικρό κύμα.Λέγομαι Γιάννης Δαμουλής. Είμαι 65 ετών και είμαι μέλος του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» (http://www.oxidiodia.gr/). Του αληθινού όμως. Του κινήματος που θα δείτε στο δρόμο, στα διόδια, στις πλατείες, στο Μώλο, στην Καλλιθέα, στην Λαμία ,στην Κόρινθο, στην Θεσσαλονίκη, στις πορείες και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας .
Και από εδώ και πέρα θα μας βλέπετε και στα δικαστήρια κατηγορούμενους όχι γιατί είμαστε τραμπούκοι ή μπαχαλακηδες , αλλά γιατί διαμαρτυρόμαστε με ειρηνικό τρόπο για τα άδικα χαράτσια του κράτους.
Μπορεί να μην είμαστε χιλιάδες αριστεροί στρατιώτες για να προστατεύσουμε το «ναό της δημοκρατίας» (χαχαχαχαχα) , αλλά αυτοί που είμαστε δημιουργήσαμε πρόβλημα στους κρατούντες. Γιατί ξυπνήσαμε. Γιατί σηκωθήκαμε από τους καναπέδες που καθόμασταν και βλέπαμε στην τηλεόραση αποβλακωτικά σίριαλ και ειδήσεις τρόμου.
Είμαστε το κίνημα των δράσεων, των συνελεύσεων και των κοινών αποφάσεων. Αποφασίσουμε εμείς για εμάς . Καπέλα δεν θέλουμε. Έχουμε τα δικά μας.
Αν δείτε ένα τεράστιο πανό στις πορείες, στις πλατειές με το σήμα του κινήματος μας « ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και αόρατους αγωνιστές , καμία σχέση. Δεν είναι εκεί, έχουν πάει να καταθέσουν την εφεύρεση του αόρατου αγωνιστή. Έχουν site όμως με τις δράσεις τους αλλά λόγω ελλείψεως κάμερας και δράσεων περιορίζονται στον γραπτό λόγο.
Είμαι καινούργιος στο κίνημα. Ακολούθησα το κίνημα για πρώτη φορά στην έκθεση Θεσσαλονίκης . Είπα: ωραία μέρα είναι, να πάω και μια εκδρομή να περάσει το σαββατοκύριακο καλά θα είναι. Δεν θέλω να ανήκω πουθενά, βαρέθηκα να μου λένε τι να κάνω και τι να λέω. Είπα λοιπόν ας πάω και βλέπουμε. Μου έκανε εντύπωση ότι οποιαδήποτε ενέργεια και να γινόταν στο διήμερο αυτό συναποφασίζαμε, είτε ήταν άνοιγμα διοδίων ή που θα πάμε ή πως θα δράσουμε. Αυτό που με έκανε να ενταχθώ στο κίνημα ήταν στη Θεσσαλονίκη, όταν τελείως απρόκλητα φωνάζοντας μόνο τα συνθήματά μας δεχτήκαμε καταιγισμό ασφυξιογόνων προκαλώντας ένα μικροπανικό, αλλά με αλληλεγγύη, κρατώντας ο ένας τον άλλον μείναμε όρθιοι. Τότε κατάλαβα ότι είναι ένα κίνημα που ενοχλεί. Γιατί έχει την αποδοχή του κόσμου, που είναι αποτελεσματικό και είπα εδώ είμαστε , είμαι στο σωστό τόπο. Αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν χιλιάδες ΚΚΕτζηδες που διεκδικούν το «δίκαιο του λαού», δεν έχουν αστυνομική παρουσία και εμείς 50-100 άτομα που διαμαρτυρόμαστε για τα χαράτσια και την εξαθλίωση μας περπατώντας στο δρόμο ειρηνικά να προπηλακιζόμαστε και να μας συλλαμβάνουν 3 διμοιρίες των ΜΑΤ, με κατηγορίες ανυπόστατες, εγκάθετων καρεκλοκένταυρων και μάλιστα κατά αγνώστων. Κύριοι της εξουσίας πάρτε το χαμπάρι είμαστε κίνημα μια γροθιά ότι και να μας κάνετε θα είμαστε στο δρόμο. Μπορεί να μας δείρετε, να μας φυλακίσετε , να μας σκοτώσετε δεν θα πάρετε όμως την καρδιά μας , την ψυχή μας και το μυαλό μας.
Το τσουνάμι ξεκινάει από ένα μικρό κύμα.

Γιάννης Δαμουλής, μέλος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
http://www.oxidiodia.gr/
http://www.denplironodenplirono.com/

Αναρτήθηκε από Ακτιβιστής on 4.12.11.

ΒΙΝΤΕΟ: Αυτή είναι η ευκαιρία μας για πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 από τσαντίρι...

ΒΙΝΤΕΟ: Αυτή είναι η ευκαιρία μας για πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν νέους συνδυασμούς, θα συνεργαστούν ακόμα και με το διάολο προκειμένου να μείνουν εκεί, γιατί «είναι πολλά τα λεφτά» και το μαγαζάκι τους πρέπει να μείνει ανοιχτό.
Δεν κατάλαβαν όμως πως ήρθε το ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ…
…και μόνο εμείς μπορούμε να τους το δείξουμε.
Δείτε το βίντεο και ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ