Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

πως αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά την ...κρίση

( Είναι η εισήγησή μου στην Ολομέλεια του Συλλόγου μου)
Ελένη στο πρώτο θέμα, σχετικά με τη νομική υποστήριξη είμαστε κάποιοι δικηγόροι και κάνουμε αγώνα να περάσουμε μια δέσμη μέτρων όπως τα παρακάτω

1. Σε κάθε Δικηγορικό Σύλλογο, όλοι οι νέοι Δικηγόροι (κάτω της 5ετίας), με τη συνδρομή των άρ...τια καταρτισμένων εμπειρότερων συναδέλφων μας, να επιφορτιστούμε να λαμβάνουμε καθημερινά ΟΛΑ τα εκδιδόμενα ΦΕΚ, να συντάσσουμε και να καταθέτουμε αιτήσεις ακυρώσεως και αιτήσεις αναστολής στα Διοικητικά Δικαστήρια, κατά κάθε κανονιστικής Διοικητικής πράξης.

2. Πλήρη αποχή από τα ακροατήρια των φορολογικών Δικαστηρίων, τα οποία εκκρεμούν, είτε μετ’ αναβολή, είτε προς προσδιορισμό. Παρακαλώ, την προσοχή σας. Δεν προτείνουμε αποχή γενικώς, από τα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά αποχή ΜΟΝΟ από τα ακροατήρια των Δικαστηρίων, στα οποία το Ελληνικό Δημόσιο, αξιώνει και προσδοκά ότι, τελικά, θα διαπιστωθεί και θα διασωθεί το κύρος και η νομιμότητα των ταμειακών βεβαιώσεων, προκειμένου να προχωρήσει στην είσπραξη απαιτήσεων. Σε ευρύτερο πλαίσιο, προτείνουμε και αποχή διαρκείας από ΟΛΑ τα ακροατήρια, αστικών, ποινικών και διοικητικών υποθέσεων, παρακρατώντας παράλληλα τη σημαντική δυνατότητα κατάθεσης δικογράφων, η οποία αποτελεί κατ’ ουσίαν το κυριότερο όπλο μας.

3. Κάθε Δικηγορικός Σύλλογος να αναλάβει πλήρως το κόστος για την παράσταση Δικηγόρου του, για τις διαδικασίες της ανακοπής κατά ταμειακής βεβαίωσης του ΚΕΔΕ και προσφυγής κατά φορολογικής παράβασης, καθώς και των συνακόλουθων αιτήσεων αναστολής και λήψης προσωρινής διαταγής, που θα προκύψουν από τώρα και εφεξής και για κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.

4. Πλήρης νομική συμπαράσταση στον βαλλόμενο πολίτη: Σύνταξη, κατάθεση και συζήτηση δωρεάν αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, με αφορμή το ΕΕΤΗΔΕ, για κάθε πολίτη, εφόσον το επιθυμεί. Επίσης, δωρεάν σύνταξη και κατάθεση (όχι, όμως και συζήτηση, αφού προτείνουμε αποχή από τα ακροατήρια των φορολογικών Δικαστηρίων) προσφυγών κατά του Τέλους Επιτηδεύματος και της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

5. Άμεση απόσυρση των αποθεματικών των Δικηγορικών Συλλόγων από τις Ελληνικές Τράπεζες και τοποθέτησή τους σε ειδική ομολογιακή έκδοση, είτε του EFSF, είτε σε ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, δηλαδή σε οργανισμούς με αυξημένη οικονομική φερεγγυότητα.

6. Δημοσίευση της πρόθεσης των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας να αναλάβουν να εκπροσωπήσουν το Ελληνικό Δημόσιο στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης για το PSI+, με τις ελάχιστες προβλεπόμενες από τον Κώδικα περί Δικηγόρων αμοιβές, αντί των 30 εκατομμυρίων ευρώ, που κοστίζει στον Έλληνα πολίτη, η εκπροσώπηση από τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού.

7. Συνδικαλιστική συμφωνία με τα σωματεία των Δικαστικών Επιμελητών και τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων, με σκοπό την έκδοση κοινών ανακοινώσεων, που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της Δικαιοσύνης, ως θεσμικά προβλήματα της ολότητας της τρίτης Συνταγματικής εξουσίας και όχι σαν συντεχνιακά προβλήματα ενός κατακερματισμένου και προβληματικού κλάδου.

8. Έγερση τακτικής αγωγής και ασφαλιστικών μέτρων για να επιστραφούν στο Ταμείο Νομικών τα οφειλόμενα από το Ελληνικό Δημόσιο.
Ήδη την έβαλα προς ψήφιση στην πόλη μου (Κόρινθο), αναμένω απαντ...ήσεις από Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καστοριά και Ροδόπη.
Δυστυχώς η Αθήνα δεν φαίνεται διατεθημένη να μας βοηθήσει...
Τέλος, όσον αφορά το Αγγλικό Δίκαιο, η θεωρία του "απεχθούς χρέους" μας καλύπτει και καλύπτει μια οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση. Αλλά η διαχείριση του κρατικού χρέους είναι (κατά το Ελληνικό Δϊκαιο) κυβερνητική πράξη και δεν υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο.

(κατά το Αγγλικό Δίκαιο βέβαια, η διαχείριση του κρατικού χρέους δεν συνιστά κυβερνητική πραξη και υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο αλλά κανείς μας δεν είναι βρετανός πολίτης και ούτως ή άλλω, δεν θεμελιώνεται για τους πολίτες αρμοδιότητα κανενός αγγλικού δικαστηρίου...)
από το φατσοβιβλίο....