Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Γιατί η Ελλάδα αρνείται να εφαρμόσει αποφάσεις για τις Γερμανικές αποζημιώσεις;

 
 
 
 
 
του Στέφανου Ληναίου*
Όλες οι κατεστραμμένες χώρες από τα ναζιστικά στρατεύματα, έχουν πάρει όλο το ποσόν που τους όφειλε η Γερμανία. Πριν από 20 χρόνια το πήραν και οι Γιουγκοσλάβοι υπό μορφή δανείου. Δηλαδή, τους έδωσαν οι Γερμανοί 120 δισεκ., τα οποία πρέπει να εξοφλήσουν μέσα σε 150 χρόνια.!! Κάτι σαν... δώρο δηλαδή. Αυτός ακριβώς ο τρόπος εξόφλησης, δεν μπορεί να ισχύσει και για μας; Έστω και για ένα μέρος της οφειλής;

Με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Η.Π.Α., έπεισαν όλες τις χώρες της Ευρώπης να μην απαιτήσουν την αποζημίωσή τους για να βοηθήσουμε το Γερμανικό λαό να σταθεί στα πόδια του, να ανακάμψει.
Πειθάρχησαν όλοι μέχρι το 1970 και έτσι έγινε πλέον το περιβόητο γερμανικό θαύμα. Από τη δεκαετία του 70 ως τη δεκαετία του 90 όμως, με συνεχή πίεση οι Γερμανοί εξόφλησαν όλες τις χώρες εκτός της Ελλάδας.
Ίσως γιατί όλοι οι μετακατοχικοί δικοί μας κυβερνήτες ήταν αδύνατο να αντισταθούν στις εντολές των Η.Π.Α. και εν συνεχεία στη στενή επαφή (με όλα τα γνωστά σε όλους μας παρατράγουδα, ΖΙΜΕΝΣ κλπ.)  με το μετέπειτα παντοδύναμο γερμανικό κεφάλαιο..
Το Εθνικό Συμβούλιο ιδρύθηκε το 1990 από αγωνιστές της κατοχής όλων των τότε παρατάξεων, από εκπροσώπους όλων των Μαρτυρικών Πόλεων και από γνωστούς Νομομαθείς που ξεκίνησαν έναν τιτάνιο δικαστικό και πολιτικό αγώνα, χωρίς ουδέποτε να βοηθηθούν οικονομικά και πολιτικά από όλες τις Κυβερνήσεις.
Ήδη έχουν εκδοθεί πολλές ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ αποφάσεις που όμως η Ελλάδα... ΑΡΝΕΙΤΑΙ να εφαρμόσει!
Τώρα επιτέλους, που βλέπουν πόσα προβλήματα μπορούμε να λύσουμε αν πάρουμε έστω και ένα μέρος των οφειλών, αποφάσισαν να πιέσουν τη Γερμανία μήπως και... πατσίσουμε κάπως με τα δάνεια που μας δίνουν. Γιαυτό μας κάλεσαν, ταυτόχρονα σχεδόν, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
Τέλος… Για όσους Έλληνες και ξένους ισχυρίζονται ότι είναι...άδικο να πληρώσουν οι σημερινοί Γερμανοί για τα εγκλήματα των προγόνων τους, απαντάμε:
Οι πρόγονοί τους αυτοκαταστράφηκαν. Δεν τους καταστρέψαμε εμείς. Καταστρέφοντας ταυτόχρονα και όλη την Ευρώπη.
Όπως λοιπόν τους βοηθήσαμε κι εμείς, όσο γινόταν, να ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΝ και να ζουν άνετα οι σημερινοί Γερμανοί, έχουν υποχρέωση και οι σημερινοί Γερμανοί να βοηθήσουν κι εμάς να ανακάμψουμε από τον υπερδανεισμό μας που δεν είναι έργο μόνο των δικών μας κακών πολιτικών, αλλά και των δικών τους αδίστακτων οικονομικών συγκροτημάτων..

*Ο κ. Στέφανος Ληναίος είναι ηθοποιός, υπεύθυνος Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών