Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Οι πολίτες από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη βγήκαν στους δρόμους, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους, στα σκληρά μέτρα...

 

Με ένα φέρετρο και με τους πένθιμους ήχους ενός τύμπανου, οι αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στο ρολόι στην πλατεία Αριστοτέλους. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η κηδεία δεν θα γίνει και η λατρευτή μας μητέρα Ελλάδα ετών 190, την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας... δεν θα επιτρέψουμε να τα κηδέψουν''.
ΦΩΤΟ από thousandnews.gr
ΦΩΤΟ από thousandnews.gr

Νωρίτερα μεγάλη πορεία διαδηλωτών, πέρασε από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου και κατευθύνθηκε στην οδό Φράγκων όπου κοντά στεγάζεται τόσο το γραφείο του Χάρη Καστανίδη όσο και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Όταν οι πορείες, έφτασαν στη Γ.Γ Μακεδονίας – Θράκης, δημιουργήθηκε μικροένταση. Οι διαδηλωτές πετούσαν αντικείμενα μέσα στο κτίριο και κατάφεραν να ρίξουν τα κάγκελα. Δείτε τα βίντεο του spnews.gr




Συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή και στο Ηράκλειο. Άτομα κάθε ηλικίας φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου με τους περισσότερους να κρατούν αναμμένα κεριά, κατσαρόλες και καραμούζες. Οι διαμαρτυρόμενοι πέρασαν από γραφεία βουλευτών του νομού στις πόρτες των οποίων θυροκόλλησαν κείμενο με το οποίο τους ζητούν να μην ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Στα Τρίκαλα παρά το κρύο και το χιόνι οι πολίτες έκαναν συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για να στείλουν μήνυμα ότι δε μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους άλλα βάρη. To πρωί είχαμε επεισόδια μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και Αντιεξουσιαστών (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Μεγάλη συμμετοχή και στις δύο πορείες στο κέντρο της Πάτρας...


Στον Βόλο, τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Βόλου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικοί και γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, έκαναν πορεία από τα γραφεία του ΕΚΒ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για διαμαρτυρηθούν για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και τις απολύσεις που έρχονται. Κινητοποίηση έκανε και το ΠΑΜΕ στη πλατεία Πανεπιστημίου.
ΦΩΤΟ από το e-volos.gr
ΦΩΤΟ από το e-volos.gr

Στο Άργος, μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν κατάληψη στο Δημαρχείο από νωρίς το πρωί...
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI


Διαβάστε ακόμα:
Απέκλεισαν το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης

Τρίκαλα: Ήρθαν στα χέρια ΠΑΜΕ και Αντιεξουσιαστές! ΦΩΤΟ


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου