Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ Ή ΑΛΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.


 πηγή



Σας παραθέτω την επιστολή που έστειλα στην HELLAS POWER (ιδιωτική εταιρεία παροχής ενέργειας) μετά την ειδοποίησή τους ότι θα μου κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρώσω το χαράτσι. Μπορεί ο καθένας σας να την κοινοποιήσει και να την χρησιμοποιήσει ελεύθερα ως υπόδειγμα για να κάνει την δική του καταγγελία στη ΔΕΗ και όπου αλλού θέλει.


''Προς τους αρμόδιους του νομικού τμήματος της HELLAS POWER

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Αγαπητοί κύριοι/κυρίες,

H επιστολή μου αφορά στην ειδοποίηση που υπάρχει στο λογαριασμό μας, πως σε περίπτωση που δεν πληρώσουμε άμεσα το ποσό που αφορά στο χαράτσι για το ακίνητό μας θα βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να μας διακόψετε την ηλεκτροδότηση. Η απάντηση του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών στην ηλεκτρονική μου διαμαρτυρία δεν με ικανοποίησε, καθώς ήταν υπέρ του δέοντος τυπική και δεν απάντησε στα θέματα που έθιξα. Έχω, λοιπόν, να σας αναφέρω τα εξής:

1) Είναι απαράδεκτο να απειλείτε με διακοπή ρεύματος μέσα στο καταχείμωνο, τη στιγμή που στη Β.Ελλάδα η θερμοκρασία είναι κάτω απ'το 0, και να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία της οικογένειάς μου και του μωρού μου. Μια τέτοια κίνηση, από ηθικής και μόνο άποψης, μόνο επαίσχυντη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί.

2) Το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία του ρεύματος, το Φ.Π.Α. και τα δημοτικά τέλη το έχουμε καταβάλει.

Εγώ δεν αναγνωρίζω καμμία ληξηπρόθεσμη οφειλή προς εσάς, αφού το ποσό που δεν έχει πληρωθεί δεν αφορά κάποια υπηρεσία της εταιρίας σας, αλλά ένα χαράτσι που δεν έχει καμμία δουλειά μέσα στο λογαριασμό του ηλεκτρικού και για το οποίο δεν κάναμε καμμία συμφωνία στη μεταξύ μας σύμβαση.

Δεν είναι καν τέλος, όπως εσφαλμένα χαρακτηρίζεται, διότι δεν προσφέρει τίποτα σε αντάλλαγμα. Είναι ένας κεφαλικός φόρος, ανάλογος αυτών που επιβάλονταν επί τουρκοκρατίας, που παραβιάζει σε αρκετά σημεία το Σύνταγμά μας, όπως π.χ. στην αναλογικότητα, το δικαίωμα του πολίτη σε κοινωνικά αγαθά, όπως η θέρμανση, ο φωτισμός κ.ο.κ. και συνδέθηκε εκβιαστικά με την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Και μη μου πείτε πως σας υποχρεώνει το κράτος να το κάνετε, διότι δεν μ'ενδιαφέρει. Είστε μια επιχείρηση που προσφέρει ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό και όχι μια εισπρακτική εταιρία. Κύριο μέλημά σας πρέπει να είναι ο πελάτης σας. Μην υιοθετείτε λοιπόν τις εκβιαστικές και χυδαίες πρακτικές της γελοίας και πραξικοπηματικής αυτής κυβέρνησης.

3) Είναι απορίας άξιον το ότι θα προχωρήσετε σε εντολή διακοπής, ενώ η όλη υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το μέτρο θα κριθεί αντισυνταγματικό και παράνομο. Μη ξεχνάτε πως σχετικές δίκες στο πρόσφατο παρελθόν δικαίωσαν τους πολίτες.

Με ποιο σκεπτικό λοιπόν ενεργείτε έτσι πριν τελεσιδικήσει η υπόθεση και ενώ το Σύνταγμα της Ελλάδος, αλλά και οι Κοινοτικές Οδηγίες της Ευρωπαικής Ένωσης αναφέρουν ξεκάθαρα πως απαγορεύεται η διακοπή της παροχής ενέργειας από τη στιγμή που το ηλεκτρικό ρεύμα έχει πληρωθεί? (βλέπε ΟΔΗΓΙΑ 2009/72/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 13ης Ιουλίου 2009 σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενεργείας).

Μη ξεχνάτε πως ο Γερμανός επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, κ. Oettinger, δήλωσε ευκρινέστατα πριν λίγες μέρες, ότι το κόψιμο του ρεύματος για φορολογικές παραβιάσεις δεν συμμορφώνεται με την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και ότι ο πάροχος ενέργειας δεν έχει δικαίωμα να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε κανέναν πολίτη που πληρώνει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά δεν πληρώνει τους φόρους. Τονίζει, επίσης, ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι).

Και μη μου πείτε πως όταν δικαιωθούμε δικαστικά, τότε θα μας επιστραφούν τα χρήματά μας, διότι το κράτος έχει χάσει προ πολλού την αξιοπιστία του, κάτι τέτοιο, απλά, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει.

Τέλος, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω το τελευταίο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος που αναφέρει τα παρακάτω:

Άρθρο 120.2 Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

Άρθρο 120.4 Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Κλείνοντας, σας υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος και η Ευρωπαική νομοθεσία που εκφράζεται με τις Κοινοτικές Οδηγίες, υπερισχύουν οποιουδήποτε Νόμου και νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης.

Σας ενημερώνω δε, ότι κρίνουμε κάθε προσπάθεια διακοπής της ηλεκτροδότησής μας παράνομη, εκβιαστική και αντισυνταγματική και θα κινηθούμε νομικά εναντίον οποιουδήποτε επιχειρήσει να περιορίσει τα δικαιώματά μας ως πολίτες.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να αναλογιστείτε όλα όσα σας ανέφερα και να πράξετε με σύνεση, διότι είμαστε Έλληνες ελεύθεροι και δημοκράτες πολίτες και όχι ραγιάδες και δούλοι κανενός προδοτικού και αντιλαικού καθεστώτος. Η συνεργασία μας με την HELLAS POWER, μέχρι στιγμής, υπήρξε άψογη, ελπίζω να παραμείνει τέτοια.

Με τιμή,

Μιλτιάδης Λυμπερής''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου