Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

«ΟΧΙ» στο χαράτσι, «όχι» και στις κάμερες ! (βίντεο)

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

ακτιβιστής


Του Γιώργου Νικολαϊδη (gnborn2shoot)

Το πρώτο ακούστηκε προχθες βράδυ (23.11.11) απ’ τους δημότες του Δ. Θερμαϊκού, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ», ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και με συμμετοχή πλήθους.
Το δεύτερο «όχι» το ίδιο βράδυ, το ξεστόμισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου (Κυριάκος Στεφανίδης) για τις…κάμερες! Τις είδε και τρόμαξε. Πανικοβλημένος απ’ το πλήθος συνδημοτών που «εισέβαλε» ειρηνικά στην αίθουσα, μεσούσης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Για να επιδώσει ψήφισμα και τίποτα παραπάνω.


Όλα άρχισαν στις 7.οο μ. μ. και στον προαύλιο χώρο του ΚΕΠ Ν. Επιβατών. Εκεί ο κόσμος, ήρεμα, πολιτισμένα, με προσοχή και με πολύ ενδιαφέρον άκουσε τους εισηγητές. Ειδικούς, με επιχειρήματα και παρρησία. Για το χαράτσι και για την μη απαραίτητη καταβολή του.
Συσπειρωμένοι και ομονοούντες οι κάτοικοι, ανήσυχοι που αδικούνται (κυρίως οι πένητες και οι αδύναμοι να πληρώσουν), ζητούσαν κάθε είδους λεπτομέρειες για την φοροεπιδρομή και το παράνομο τέλος. Με την αίσθηση πως ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο δεν δείχνει σαφή και έμπρακτη συμπαράσταση στο πρόβλημά τους, γι αυτό και δεν βγήκαν μπροστάρηδες, όπως σε άλλους δήμους.
Και ενώ όλα κυλούσαν ειρηνικά, η πρόταση να επιδώσουν «εδώ και τώρα» το ψήφισμά τους στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίαζε (συμπτωματικά) εκείνη την ώρα, «άναψε» εκατέρωθεν τα αίματα.
Οι δημότες μπαίνουν στην αίθουσα και οι αντεγκλήσεις αρχίζουν ακαριαία. O Πρόεδρος του δημ. Συμβουλίου, λες και δεν είχε κάτι άλλο να κάνει, «απαιτεί» με στόμφο και έμφαση: «Να κλείσουν αμέσως οι κάμερες»!!!
Γιατί…τρόμαξες, Πρόεδρε; Τι σας ενόχλησε και τιναχτήκατε σαν ελατήριο μη βγει στο φως του Ήλιου και στην κρίση της κοινής γνώμης ό,τι κατέγραψαν οι κάμερες μπροστά σε 150 άτομα; Αυτές (οι κάμερες) ήταν το πρόβλημά σας μη περιγράψουν το κλίμα στα πρώτα λεπτά της «εισβολής», ή ο πανικός μη πάρετε θέση ως δημοτικό συμβούλιο; Λες να εισβάλαμε στη «Λέσχη Μπίλντενμπεργκ» με τους συνέδρους, τα στεγανά και τα μυστικά της και δεν το ξέραμε;
Οι καταστάσεις σας ξεπέρασαν, κ. Πρόεδρε. Κι εσάς και το Συμβούλιό σας. Κι αν νομίσατε πως οι συνεδριάσεις έχουν σημασία και ειδικό βάρος μόνο όταν πρόκειται για αυξήσεις δημοτικών τελών, γιορτές, πανηγύρια κ.ά.«βελτιωτικά» της μακροημέρευσή σας σε δημοτικά πόστα, τότε καλά κάνετε και…φοβάστε τις κάμερες. Θα’ ρθουν επιθετικότερες-να (μου) το θυμάστε- και οι συνδημότες θα γνωρίζουν (γιατί θα το βλέπουν) ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι, αν και πώς το συζητάτε εκεί μέσα ! ΟΛΟΙ ΣΑΣ !
Και να δείτε, τότε, που θα διαγκωνίζεστε ποιος θα βρεθεί μπροστά στις…απαγορευμένες κάμερες προφίλ και ανφάς, έχοντας ρίξει πολύ νερό στο κρασί σας. Και…ζελέ στα μαλλιά σας !
Και το φινάλε της (δύσκολης) βραδιάς του δημοτικού συμβουλίου;


Με την κινητοποίησή τους, οι Πολίτες ανάγκασαν τη Διοίκηση να αποδεχτεί τις προτάσεις της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας και να ψηφιστούν, τελικά, από ΟΛΕΣ τις παρατάξεις:
1. Το χαράτσι καταδικάστηκε ως παράνομο, άδικο και


αντισυνταγματικό,


2. Δηλώθηκε πως δεν θα επιτραπεί να μείνει στο σκοτάδι


κανένα σπίτι στο Θερμαϊκό


3. Παραχωρήθηκε χώρος στο Δήμο στην Ανεξάρτητη


Πρωτοβουλία Πολιτών,


όπου θα προσέρχονται οι πολίτες για να καταθέτουν τα


δικαιολογητικά,

ώστε να συνταχθεί (σε πρώτη φάση) ένα ομαδικό εξώδικο


κατά της ΔΕΗ,

αλλά και υπόλοιπες αναγκαίες νομικές πράξεις άρνησης

καταβολής του παράλογου φόρου.


Δείτε το σχετικό μας βίντεο από την συγκέντρωση, τις αντεγκλήσεις, την επεισοδιακή επίδοση ψηφίσματος των δημοτών και αποσπάσματα από τις…αγορεύσεις των πανικοβλημένων:
Αναρτήθηκε από Ακτιβιστής on 25.11.11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου