Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΣΠΑ

Πάνω από 43.000 οι επενδυτικές προτάσεις στο πλαίσιο των ΠΕΠ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις


  • PDF
espaΣε 43.800 ανέρχονται οι επενδυτικές προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προσανατολισμένων στο περιβάλλον και στην καινοτομία.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που διαβιβάστηκαν στη Βουλή πρόκειται για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με δράσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και προκήρυξη του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας. Οι 43.800 επενδυτικές προτάσεις που υποβλήθηκαν έχουν αιτούμενη δημόσια δαπάνη 3,5 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, ήδη συμβασιοποιήθηκαν 7.580 επενδυτικές προτάσεις, δημόσιας δαπάνης 674,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί πάνω από 1.560 επενδυτικά έργα με το ποσό των 81 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως, εξάλλου, αναφέρεται στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων για την ενίσχυση ελευθέρων επαγγελματιών με βάση προκήρυξη του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας, υποβλήθηκαν 25.512 επενδυτικές προτάσεις. Ενισχύθηκαν συνολικά 6.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με το ποσό των 48 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Η δράση έχει ολοκληρωθεί και ήδη έχει καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας επιχορήγησης στους δικαιούχους.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ.κ. Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου οι οποίοι είχαν ζητήσει να ενημερωθούν για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και τον βαθμό απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου