Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Θα χαθούν και φέτος διδακτικές ώρες λόγω αργοπορίας στις συμβάσεις για τη μεταφορά μαθητών

 


Με ερώτηση που κατέθεσαν προς την Υπουργό Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, βουλευτές του ΚΚΕ, επισημαίνουν τον κίνδυνο να μην δρομολογηθεί και καλυφθεί έγκαιρα η μεταφορά των μαθητών, προειδοποιούν την υπουργό για τις συνέπειες που θα έχει η αργοπορημένη υπογραφή των αναγκαίων συμβάσεων με τους λεωφορειούχους και ερωτούν την υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να μη χαθεί  χρόνος διδασκαλίας. 
Η πλήρης ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή:
Θέμα: Μετακινήσεις μαθητών.


Η σχολική χρονιά άρχισε και η μεταφορά των μαθητών δεν έχει εξασφαλιστεί. Με τον Καλλικράτη η αρμοδιότητα αυτή έχει περάσει στους δήμους αλλά οι δήμοι, ένας μετά τον άλλον, δηλώνουν οικονομική αδυναμία να ανταποκριθούν. Το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό λόγω των χιλιάδων συμπτύξεων συγχωνεύσεων σχολείων που έγιναν την περυσινή χρονιά (θα επιχειρηθούν και άλλες φέτος) και που οδηγεί χιλιάδες μαθητές στην καθημερινή μετακίνηση, ακόμα και σε μεγάλες κι επικίνδυνες αποστάσεις.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι εξ αιτίας και αυτού του προβλήματος θα χαθούν χιλιάδες ώρες διδασκαλίας, αφού οι συμβάσεις που θα υπογράψουν οι δήμοι θα ισχύσουν από το Νοέμβρη!
Οι δημοτικές αρχές που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ενώ ψήφισαν τον Καλλικράτη, τώρα διαμαρτύρονται για τις συνέπειές του. Είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν να φορτώσουν τα βάρη στους γονιούς, όπως έκαναν πέρυσι. Άλλωστε η εμπειρία περάσματος των κρατικών βρεφονηπιακών σταθμών στους δήμους είναι διαφωτιστική για το τι θα ακολουθήσει (βλ. τροφεία κ.α.).
Η μεταφορά των μαθητών δεν είναι ξεκομμένη από τη γενικότερη αντιλαϊκή λαίλαπα, το φόρτωμα των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, των γονιών. Αυτό είναι το νέο σχολείο της αγοράς! Ένα σχολείο που φορτώνει το κόστος λειτουργίας του στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, συνδέεται με τους καλλικρατικούς δήμους (οι οποίοι λειτουργούν ήδη σε ανταποδοτική βάση), εμπλέκεται με τις επιχειρήσεις.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από την πρώτη μέρα ώστε να μη χαθεί ούτε ώρα.


Οι βουλευτές


Θανάσης Παφίλης
Γιάννης Γκιόκας
Γιάννης Ζιώγας
Νίκος Καραθανασόπουλος
Αποστόλης Νάνος
Αντώνης Σκυλλάκος
Σταύρος Σκοπελίτης
Μπάμπης Χαραλάμπους

Αναρτήθηκε από ivan on 5.9.11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου