Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΟΧΙ στα GREEKLISH

Bulletin from the cause: ΟΧΙ στα GREEKLISH. Γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Go to Cause
Posted By: Θόδωρος Καλαμπούκας
To: Members in ΟΧΙ στα GREEKLISH. Γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΙ

Αγαπητοί φίλοι,
γνωρίζετε όλοι σας καλά ότι οι οριακές οικονομικές συνθήκες που διέρχεται η ελληνική κοινωνία δοκιμάζουν και τις αντοχές μας. Βέβαια, τώρα έγινε συνείδηση, σε κάθε χώρα, ότι το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά δικό μας. Σείεται ο κόσμος όλος! Αυτό αφαιρεί ένα μέρος της ευθύνης του Έλληνα πολίτη, αλλά δε λύνει και το πρόβλημα!..
Σ’ αυτή την τεράστια δοκιμασία πρέπει να κρατηθούμε δυνατοί, να παλέψουμε, να αγωνιστούμε, να δείξουμε σύμπνοια μεταξύ μας – αυτό είναι ίσως πιο σημαντικό – να μην παραιτηθούμε και λυγίσουμε. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η παραίτηση από τις αξίες μας και ό,τι πιστεύουμε!
Τον τελευταίο καιρό επιστρέψαμε σε μια χαλάρωση, σ’ αυτόν τον επικίνδυνο ωχαδερφισμό που υποσκάπτει την κοινωνική ζωή μας κι εκτρέφει τον ατομισμό, την κοινωνική αδικία, την έλλειψη του κοινού μέτρου… Το σύμπτωμα έγινε φανερό, θα το προσέξατε κι εσείς: Τα greeklish άρχισαν να επανακάμπτουν!
"Δε βαριέσαι" ίσως θα σκέφτηκαν πολλοί, "εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς φυλάμε Θερμοπύλες για τη γλώσσα…"
Ναι φίλοι, γιατί η γλώσσα που μας δόθηκε μας διαφοροποιεί από τις κοινωνίες που μας περιβάλλουν και καθορίζει έναν τρόπο σκέψης και αντίδρασης που είναι χαρακτηριστικά δικός μας. Τα greeklish είναι ο ύπουλος και πιο επικίνδυνος εχθρός μας, γιατί χτυπούν αθόρυβα, εκ των έσω! Στηρίζονται στον ωχαδερφισμό και στην παραίτηση, στην ξιπασιά όσων δε σκέφτονται και δεν καταλαβαίνουν και στην πρόθεση για μια βλακώδη επίδειξη εξοικείωσης με το Ευρωπαϊκό αλφάβητο. Η ξενομανία πάντα υπήρξε καταφύγιο της βλακείας!
Καλύπτουν, βέβαια κατά τη γνώμη τους, και την άγνοια ορθογραφίας που τους βασανίζει, τη στοιχειώδη αντίληψη συντακτικού στο λόγο τους, που γίνεται ρευστός σα σούπα πηχτή και σαν κουρκούτι…

Αλλά υπάρχουν, φίλοι, και οι άλλοι, λίγοι μεν, αλλά ανώτεροι, υπεύθυνοι, συνειδητοί πολίτες αυτής της κοινωνίας!
Εκτιμώ βαθιά εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους, τους ανορθόγραφους, που επιμένουν να γράφουν ελληνικά, παρ' ότι γνωρίζουν την αδυναμία τους στη γραφή.
Μας διδάσκουν ότι η αξία ενός ανθρώπου δεν εξαρτάται από την ορθογραφική του δεινότητα, αλλά από το ήθος, την καλή προαίρεσή του προς τους άλλους και την πίστη του σε αξίες!
Πάντα οι λίγοι και χρηστοί πολίτες σηκώνουν το βάρος των πολλών ανάξιων και φαύλων.
Αγκαλιάστε, στηρίξτε τους ανορθόγραφους που επιμένουν να γράφουν ελληνικά! Τους ανήκει ο έπαινός μας!

Θόδωρος Καλαμπούκας
Δημιουργός - διαχειριστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου