Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Χιροσίμα και Ναγκασάκι

 http://farosthermaikou.blogspot.com/

 

Η επέτειος 66 χρόνων από Χιροσίμα και Ναγκασάκι


Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης οργανώνει την Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011, ώρα 8:00μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα της πυρηνικής τραγωδίας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Πριν από 66 χρόνια η ανθρωπότητα έζησε τη θηριωδία των ΗΠΑ, που στις 6 & 9 Αυγούστου 1945 έριξαν τις δυο ατομικές βόμβες, στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, σκοτώνοντας 300.000 ανθρώπους, ενώ η έκβαση του πολέμου είχε ήδη κριθεί. Στόχος τους ήταν η τρομοκράτηση της Σοβιετικής Ένωσης και των λαών όλου του πλανήτη, που ενθαρρυμένοι από την μεγάλη αντιφασιστική νίκη προσδοκούσαν και αγωνιζόταν για έναν κόσμο ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ, «66 χρόνια μετά ο σεισμός στη Φουκοσίμα και η πυρηνική καταστροφή, που προκάλεσε, αποδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι ο ιμπεριαλισμός σκοτώνει και στον πόλεμο και στην ειρήνη. Μπροστά στο κυνήγι του κέρδους η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία. Το έγκλημα αυτό έδειξε με τον πιο ωμό τρόπο την επικίνδυνη, βάρβαρη και δολοφονική φύση του ιμπεριαλισμού και την απόλυτη ανάγκη για την ανατροπή του.
 Η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, επιδρομές και επεμβάσεις βαθαίνει ολοένα και περισσότερο. Η προσαρμογή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο νέο και ακόμη πιο επιθετικό δόγμα του ΝΑΤΟ δημιουργεί μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση για το λαό μας και τις σχέσεις του με τους άλλους λαούς της περιοχής. Απαιτούμε την άμεση επιστροφή όλων των ελληνικών, στρατιωτικών τμημάτων, που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου